Νυχτοβάτες προκάλεσαν βανδαλισμούς στο Δημαρχείο Λατσιών-«ΕΟΚΑ Β' ξανακτύπα» (pics)

Nυχτοβάτες προκάλεσαν βανδαλισμούς στο Δημαρχείο Λατσιών, καθώς έγραψαν με σπρέι συνθήματα για την ΕΟΚΑ Β'. Ενέργεια η οποία έφερε έντονες αντιδράσεις, καθώς όπως διαφάνηκε οι βανδαλισμοί έγιναν ενόψει της εκδήλωσης που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Μέρας Δημοκρατικής Αντίστασης, που γιορτάζεται στις 7 Δεκεμβρίου. 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί τους πολίτες να παραστούν στην αποψινή εκδήλωση. «Θρασύδειλα φασιστοειδή στοιχεία έδρασαν ψες υπό την κάλυψη της νύκτας αναγράφοντας συνθήματα πάνω Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και στους γύρω χώρους. Ενοχλήθηκαν από την αποψινή προγραμματισμένη εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 7ης Δεκεμβρίου "Μέρα Δημοκρατικής Αντίστασης" και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Κώστα Παπακώστα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Προστίθεται ότι «δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β΄ να μας φοβερίσουν. Οι Αντιστασιακοί δεν δείλιασαν μπροστά στις κάνες των όπλων των άνανδρων πραξικοπηματιών και με αυταπάρνηση θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την Ελευθερία και αν νομίζουν ορισμένοι εκκολαπτόμενοι νεοφασίστες πως με αυτές τις ενέργειες θα κάμψουν τη θέληση μας για δικαίωση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης, καλά κάνουν να το ξεχάσουν».

Ο Σύνδεσμος καλεί τον κάθε δημοκρατικό πολίτη να παραστεί στην αποψινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 1900 «για να στείλουμε το μήνυμα πως ο λαός μας τιμά τους πραγματικούς ήρωες και παλεύει για δικαίωση της πατρίδας μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, εμφανώς απογοητευμένος έγραψε, «το ζήσαμε και αυτό σήμερα όταν ψες κάποιοι καλυπτόμενοι από το σκότος της νύκτας προχώρησαν με την αναγραφή συνθημάτων στο Δημοτικό Μέγαρο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς και τις ζημιές που έγιναν στο κτίριο του Δημαρχείου. Ζημιές των οποίων, το κόστος επιβαρύνει τους φιλήσυχους και νομοταγείς δημότες μας».

Είμαστε βέβαιοι, σημειώνει, «οτι τέτοιες ενέργειες δεν περιποιούν τιμή ούτε στους αυτουργούς, ουτε στην ίσχνή μειοψηφία που πιθανον να  εγκολπώνεται  τις πράξεις τους. Αναμένουμε από την αστυνομία την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και την προσαγωγή των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης.  Ειδικά στον Δήμο μας, διχαστικές νοοτροπίες ούτε ευδοκιμούν, ούτε θα επιτρέψουμε ΠΟΤΕ να ευδοκιμήσουν. Όχι υπό το βάρος των εθνικών και κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας».

  

Από την πλευρά της η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας καταδικάζει «τους θρασύδειλους νυχτοβάτες που ανέγραψαν συνθήματα στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών βγαλμένα από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. Η αναγραφή συνθημάτων όπως «ΕΟΚΑ Β’ ξαναχτύπα», ανήμερα της εκδήλωσης τιμής στον αγωνιστή της Αντίστασης και της Δημοκρατίας Κώστα Παπακώστα στο συγκεκριμένο χώρο, μόνο τυχαία δεν είναι. Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η εκδήλωση που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών ενόχλησε τους πολιτικούς επίγονους του προδοτικού πραξικοπήματος».

Όπως υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ, «στο όνομα των χιλιάδων πεσόντων του δίδυμου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του 1974. Στο όνομα των χιλιάδων που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και την ελευθερία. Στο όνομα των χιλιάδων θυμάτων του εθνικισμού – σοβινισμού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Στο όνομα των χιλιάδων προσφύγων που ζουν στο πετσί τους μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα της κατοχής της μισής μας πατρίδας από την Τουρκία. Στο όνομα της επιζητούμενης και αναγκαίας απελευθέρωσης κι επανένωσης της πατρίδας μας, καλούμε τον κάθε δημοκρατικό άνθρωπο σε συστράτευση στον αγώνα για απομόνωση των αμετανόητων φασιστών, για υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, της δημοκρατίας και του μέλλοντος μας».

«Η μαζική παρουσία απόψε στην εκδήλωση τιμής του Κώστα Παπακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, θα δώσει ακόμα μια ηχηρή απάντηση στους σύγχρονους «Εφιάλτες» του λαού μας», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

  

 

 

Δειτε Επισης

Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα
Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα
Ζημιές στο όχημα Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά (pics)
Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Δημοτικό Λιβαδιών-Φωτιές, σπασμένα τζάμια και σοβαρές ζημιές (pics)