Αγνοείται η τύχη των 12 καταγγελιών κατά αξιωματικού για εξευτελιστική συμπεριφορά

Την ώρα που η Αστυνομία βρίσκεται στο επίκεντρο των επικρίσεων, από τα ίδια της τα μέλη, τα οποία κάνουν λόγο για πειθαρχικές έρευνες δύο ταχυτήτων, αναλόγως το ποιος εμπλέκεται και σε τι βαθμίδα βρίσκεται, άλλη μια υπόθεση έρχεται να επιβεβαιώσει τις χρονοβόρες διαδικασίες που παρατηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις, σε αντίθεση με άλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τα ψηλά στα χαμηλά… μια πειθαρχική δρόμος! Πλυντήριο ευθυνών οι έρευνες;

Στον απόηχο των αντιδράσεων για την διαθεσιμότητα των δώδεκα αστυνομικών σε σχέση με το πλοιάριο που απέπλευσε από την Πάφο, η ηγεσία της Αστυνομίας δέχθηκε πυρά για την μη απόδοση ευθυνών στην υπόθεση με τους 100 αστυνομικούς, ο διορισμός των οποίων ακυρώθηκε από το Δικαστήριο που έκρινε παράνομες τις διαδικασίες, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες σε ανώτερους αξιωματικούς, ενώ στο προσκήνιο ήρθαν και οι καταγγελίες για εξευτελιστική μεταχείριση από ανώτερο αξιωματικό, με τον Κλάδο Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ να τονίζει πως «όταν εναντίον Ανώτερου Αξιωματικού υπήρχαν καταθέσεις υφιστάμενων του για εξευτελιστική συμπεριφορά δεν κάνατε ότι και τώρα».

Σε ότι αφορά την εν λόγω υπόθεση, φαίνεται να παρατηρείται μια… περίεργη καθυστέρησή στην εξέταση της, αφού εδώ και περίπου εννέα μήνες, οπότε καταγράφηκε η πρώτη καταγγελία, δεν υπάρχει άσπρος καπνός.

Τον περασμένο Μάιο, η Νομική Υπηρεσία, η οποία εξέτασε το πόρισμα ερευνώντα λειτουργού που διορίστηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες γυναίκας αξιωματικού, είχε δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για πειθαρχική δίωξη του εν λόγω ανώτερου αξιωματικού, που κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν ο επικεφαλής του Τμήματος.  

Η αστυνομικός είχε καταγγείλει τον αξιωματικό για άσκηση ψυχολογικής βίας και εξευτελιστική συμπεριφορά, ενώ μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας άρχισε η πειθαρχική δίωξη του αξιωματικού.

Στα πλαίσια της πειθαρχικής έρευνας, κλήθηκε για κατάθεση αριθμός αστυνομικών, με τις καταγγελίες εναντίον του αξιωματικού να αυξάνονται, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν άλλες έντεκα καταγγελίες σε βάρος του, από μέλη που συνεργάστηκαν μαζί του, τα οποία έκαναν λόγο για καταπιεστική και εξευτελιστική συμπεριφορά. Πρόκειται για αστυνομικούς από διάφορες βαθμίδες, τόσο γυναίκες όσο και άντρες. Ο συνολικός αριθμό πλέον των καταγγελιών εναντίον του αξιωματικού ανέρχονται στις δώδεκα. 

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, τον περασμένο Αύγουστο, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία, ωστόσο έκτοτε… αγνοείται η τύχη του, αφού τρεις μήνες μετά δεν προέκυψε οποιαδήποτε εξέλιξη, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απασφάλισε κατά Ηγεσίας ο Λοϊζίδης-«Παιχνίδια για να σώσουν την εικόνα τους»

Δειτε Επισης

Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ