ΒΙΝΤΕΟ: Η πρώτη αντίδραση από Αλεξούι μετά την αθώωση-«Το παραμύθι τους δεν είχε δράκο»

Με την αθώωση των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ντίντι Ρούντολφ, έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλος «Γλύκας». Μετά από 21 μήνες το Δικαστήριο σε μια πολυσέλιδη απόφαση έκρινε τους δύο κατηγορούμενους αθώους για την απόπειρα φόνου.

Κλειδί στην υπόθεση ήταν εξαρχής η μαρτυρία του θύματος της απόπειρας φόνου, ο οποίος ωστόσο κρίθηκε από το Δικαστήριο αναξιόπιστος, κυρίως λόγω των διαφορετικών εκδοχών που έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Γλύκας το 2017 έδειξε ως δράστες άλλα δυο πρόσωπα, ενώ δυόμισι χρόνια αργότερα, και αφού ενημερώθηκε από την Αστυνομία πως είναι στόχος εγκληματικές ενέργειας, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου, ενέπλεξε στην υπόθεση τον Ντίντι Ρούντολφ, δείχνοντας τον ως δράστη της απόπειρας φόνου και τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ, ως ηθικούς αυτουργούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομόφωνα αθώοι Αλεξούι και Ρούντολφ, κρίθηκε αναξιόπιστος ο «Γλύκας»
 

Η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, αποτελεί χαστούκι για τις διωκτικές Αρχές, για τον τρόπο διαχείρισης της νέας μαρτυρίας του παραπονούμενου, δύο χρόνια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης εξήλθε εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από τους φίλους και την οικογένεια του που συγκεντρώθηκαν στον περίβολο του Δικαστηρίου, για να ακούσουν την απόφαση.

Στην πρώτη δήλωσή του στον REPORTER, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, δήλωσε πως, «το παραμύθι τους ήταν ωραίο, αλλά δεν είχε δράκο».

Σημειώνεται πως οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Ντίντι Ρούντολφ στην υπόθεση ήταν οι Αντώνης Δημητρίου, Μαρίνος Καούλλας και Άντρος Πελεκάνος. Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o Αντώνης Δημητρίου, σημείωσε πως, «μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, το Δικαστήριο σε μια πολυσέλιδη και εμπεριστατωμένη απόφαση, έκρινε τον μάρτυρα κατηγορίας αναξιόπιστο. Στην ουσία μια κατασκευασμένη διαδικασία». Και πρόσθεσε: «Αυτό που προκύπτει τώρα είναι ότι έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες στον Γενικό Εισαγγελέα για τεκταινόμενα που έχουν γίνει σε αυτή την υπόθεση και σεβόμενος και ο Γενικός Εισαγγελέας τη διαδικασία, τώρα με την αποπεράτωση της θα κάνει έρευνα των καταγγελιών που έχουν γίνει».
 

Σημειώνεται πως για την υπόθεση ο Γλύκας ενέπλεξε και τον Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλο «Σήφη», ωστόσο μετά από τη σημερινή εξέλιξη, η ποινική δίωξη του αναμένεται να ανασταλεί. 

 

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού