Έπεσε ο πέλεκυς στους τρεις για την ληστεία και την απαγωγή 36χρονου-Το χρονικό της υπόθεσης

Ποινές φυλάκισης διάρκειας πέντε ετών, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου σε τρία πρόσωπα, άντρες ηλικίας 34, 30 και 29 χρόνων, που κρίθηκαν ένοχοι μετά από εκδίκαση υπόθεσης ληστείας και απαγωγής και άλλων αδικημάτων. Η ληστεία και απαγωγή διαπράχθηκαν εις βάρος 36χρονου, τον Σεπτέμβριο, 2020, στην Πάφο και είχε διερευνηθεί από το ΤΑΕ Πάφου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις 12 Σεπτεμβρίου, 2020, γύρω στις 5.30 το απόγευμα, τέσσερα πρόσωπα εισήλθαν στην οικία 36χρονου, όπου αφού απείλησαν τον ίδιο και τη συμβία του, έκλεψαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας κοντά στις 2,000 ευρώ.

Ακολούθως οι δράστες οδήγησαν τον 36χρονο σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου με απειλές τον εξανάγκασαν να προβεί σε ανάληψη από την αυτόματη ταμειακή μηχανή, χρηματικού ποσού ύψους 1,260 ευρώ, ποσό που στη συνέχεια παρέλαβε ένας από τους δράστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο-Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Ο 36χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία την επόμενη μέρα και από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη του ΤΑΕ Πάφου προέκυψαν στοιχεία εναντίον των 34χρονου, 30χρονου και 29χρονου. Αυτοί συνελήφθησαν από μέλη του ΤΑΕ Πάφου και τέθηκαν υπό κράτηση με δικαστικά διατάγματα για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε για εκδίκαση στις 24 Σεπτεμβρίου, 2020, με τους τρεις κατηγορούμενους να παραμένουν υπό κράτηση, για σκοπούς εκδίκασης.

Επιπρόσθετα των αδικημάτων ληστείας και απαγωγής, ήταν και τα αδικήματα απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή, απειλής, παράνομης εισόδου σε περιουσία, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Για τη διάπραξη των αδικημάτων, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε στους τρεις κατηγορούμενους συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη την ποινή φυλάκισης πέντε ετών για το αδίκημα της ληστείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στην Τάλα-Στην μάχη εναέρια μέσα

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»