Υπό έλεγχο η φωτιά στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά (vid&pics)

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε, γύρω στις 10:00, παρά τη βιομηχανική περιοχή του Αγίου Συλά, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά κατέκαψε συνολική έκταση περίπου τρία  εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και σκουπίδια σε παράνομο σκυβαλλότοπο.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, η πυρκαγιά στη περίφραξη του εργοστασίου ανακύκλωσης περιορίστηκε στο αρχικό στάδιο, ενώ τα αίτια διερευνώνται με την Αστυνομία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα και δύο ελικόπτερα, ενώ η Επαρχιακή Διοίκηση απέστειλε για ενίσχυση προωθητές γαιών και βυτιοφόρα.

 

«Κινδύνευσαν υποστατικά από φωτιά στη βιομηχανική Ύψωνα»

Ένα ακόμη περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς με πολλαπλές εστίες, στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες πρόλαβαν τα χειρότερα, αφού κινδύνευσαν υποστατικά. Σε κακόβουλες ενέργειες, που συνεχίζονται εδώ και ένα μήνα, αποδίδει τη σημερινή πυρκαγιά ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου.

Κίνδυνο διέτρεξαν τουλάχιστον τρία υποστατικά, καθώς η φωτιά έφτασε μέχρι την περίφραξη τους και ιδιαίτερα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης παλιών οχημάτων.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και ένα σχεδόν μήνα.

Πέραν των 20 περιστατικών καταγράφηκαν μόνο τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, είπε και σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για κακόβουλες ενέργειες».

«Τους λόγους δεν μπορούμε να τους γνωρίζουμε, αλλά γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έτσι ώστε να μειώσουμε τις οποιεσδήποτε ζημιές σε εργοστάσια και υποστατικά», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι χώρος γύρω από τη βιομηχανική περιοχή είναι γεμάτος σκουπίδια, ο Δήμαρχος υπέδειξε ότι η περιοχή αποτελούσε παλαιότερα χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών, ενώ αναμένεται η αποκατάσταση της.

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή Φωτογραφιών: Κitas Weather

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών