Μαίνεται για πάνω από δώδεκα ώρες πυρκαγιά στο Γέρι-Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Μαίνεται για πάνω από δώδεκα ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε εργοστάσιο με ανακυκλώσιμα υλικά, στο Γέρι και η οποία δημιούργησε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού πάνω από την περιοχή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Γέρι-Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τεράστια μάχη για να κατασβέσουν την πυρκαγιά, ωστόσο λόγω τους είδους των υλικών που καίγονται, κάτι τέτοιο δεν κατέστη μέχρι στιγμής δυνατό.

Στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμμετέχουν δεκαεπτά πυροσβεστικά οχήματα, δέκα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ένα από το Τμήμα Δασών. Συνολικά εργάζονται 53 μέλη της Πυροσβεστικής από τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και την ΕΜΑΚ. Επιπρόσθετα άλλα τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα από Επαρχιακή Διοίκηση και Τμήμα Δασών, συμβάλουν στην όλη επιχείρηση. 

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρίσκονται εκπρόσωποι από Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και Πολιτικής Άμυνας για εκτίμηση της κατάστασης.

Από την επιχείρηση κατάσβεσης μέλος της Πυροσβεστικής τραυματίστηκε ελαφρά στο κάτω άκρο (στραμπούλιγμα) και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική υποστήριξη και απολύθηκε. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Κεττής μεταξύ των υλικών που καίγονται είναι πέραν των ανακυκλώσιμων υλικών, οχήματα, με την Πυροσβεστική να προβαίνει σε ρίψεις αφρού για κατάσβεση της φωτιάς.

Η έκκληση της Πολιτικής Άμυνας

Στο μεταξύ, να μείνουν στα σπίτια τους οι πολίτες στο Γέρι, κάλεσε το βράδυ της Πέμπτης, τους πολίτες η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου.

«Λόγω πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Γερίου καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να περιοριστούν στα σπίτια τους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα. Καλούνται επίσης να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικά κλειστού τύπου», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter.

 

 

Δειτε Επισης

Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών