«Έδεσαν» την μαρτυρία για τις απειλές στον Πενταρά-Κατηγορήθηκαν οι αστυνομικοί

Κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ειδικοί αστυφύλακες, αλλά και ο 55χρονος, που συνελήφθησαν για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων, σε βάρος του αστυνομικού διευθυντή Πάφου, Νίκου Πενταρά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν ενώπιον τους ικανοποιητική μαρτυρία, η οποία δείχνει τους δύο αστυφύλακες ως τα πρόσωπα που απέστελλαν τα απειλητικά μηνύματα στον κ. Πενταρά, από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που έλαβε η Αστυνομία, φαίνεται ότι δένουν με την μαρτυρία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές και η οποία δείχνει τα δύο πρόσωπα να έχουν άμεση εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Ως εκ τούτου, δεν κρίθηκε αναγκαίο να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο φάκελος της υπόθεσης, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, θα αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες και ακολούθως εάν ο Γενικός Εισαγγελέας κρίνει ότι στοιχειοθετείται υπόθεση, θα καταχωρηθεί ενώπιον Κακουργιοδικείου Πάφου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αίρονται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των δύο αστυφυλάκων για τις απειλές κατά Πενταρά

Η μαρτυρία που τους έκαψε

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 13 Αυγούστου συνελήφθη ο 55χρονος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για τα απειλητικά μηνύματα σε βάρος του αστυνομικού διευθυντή Πάφου.

Μετά τη σύλληψή του, ο 55χρονος έσπασε και ομολόγησε ότι στα απειλητικά μηνύματα κατά του κ. Πενταρά, είχε ως συνεργούς του, τους δύο ειδικούς αστυνομικούς, ηλικίας 41 ετών, οι οποίοι υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Δύο μέρες αργότερα, δηλαδή στις 15 Αυγούστου οι δυο αστυνομικοί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Μετά τη σύλληψή τους, πέρασαν από ανάκριση, δίνοντας τους δικούς τους ισχυρισμούς γύρω από όσα συνέβησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι Αρχές έλαβαν καταθέσεις από συναδέλφους των δύο υπόπτων, αλλά και από πρόσωπα του οικογενειακού και του φιλικού τους περιβάλλοντος, ενώ έγιναν εξετάσεις και στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές.

Σημειώνεται ότι εναντίον του πρώτου ειδικού αστυφύλακα διερευνώνται αδικήματα παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος κ.α. Εναντίον του δεύτερου, διερευνώνται αδικήματα απειλής βίας, γραπτών απειλών, διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας, αποστολής υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο ειδικοί αστυφύλακες, μετά την σύλληψή τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον Αρχηγό Αστυνομίας, μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς για απειλές για φόνο κατά αστυνομικού διευθυντή

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου