Δευτέρα 24 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Βρήκε παλιές αμαρτίες στο Δήμο Λάρνακας ο Οδυσσέας-Στο στόχαστρο πρώην Δήμαρχος

  23/08/2021 14:06
Βρήκε παλιές αμαρτίες στο Δήμο Λάρνακας ο Οδυσσέας-Στο στόχαστρο πρώην Δήμαρχος

Βρήκε παλιές αμαρτίες στο Δήμο Λάρνακας ο Οδυσσέας-Στο στόχαστρο πρώην Δήμαρχος

  23/08/2021 14:06

Παλιές αμαρτίες στο Δήμο Λάρνακας φαίνεται πως βρήκε η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία μετά από καταγγελία ερεύνησε πληρωμές που έγιναν για τη διοργάνωση τουρνουά Beach Volley το 2012. Η έρευνα της έφερε στο φως μια περίεργη πληρωμή, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και πρώην Δήμαρχος. Για την υπόθεση ενημερώθηκε μέσω επιστολής ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος καλείται να διερευνήσει ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, συγγενικό πρόσωπο Διοικητικού Λειτουργού του Δήμου Λάρνακας, πληρώθηκε μέσω επιταγής 4,000 ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε ο ίδιος, στο τουρνουά βόλεϊ. Ο Διοικητικός Λειτουργός ανέφερε ότι είχε εργαστεί υπερωριακά στο εν λόγω τουρνουά και έπρεπε να λάβει επιπλέον ποσό 8,170 ευρώ.

Ο πρώην Δήμαρχος φέρεται τότε να αρνήθηκε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ τους, συμφωνήθηκε όπως του καταβληθούν 4,000 ευρώ αλλά η επιταγή, άγνωστο γιατί, να εκδοθεί σε άλλο πρόσωπο. Έτσι η επιταγή, η οποία φέρει την υπογραφή του πρώην Δημάρχου, εκδόθηκε στο όνομα του συγγενή του Διοικητικού Υπαλλήλου και είναι υπό διερεύνηση από ποιο κονδύλι προήλθε. 

Ο Γενικός Ελεγκτής, ερεύνησε το θέμα έπειτα από καταγγελία και στις 28 Ιουλίου ενημέρωσε σχετικά το Γενικό Εισαγγελέα, κοινοποιώντας την επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας. 

«Έγινε μία καταγγελία στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος έκανε έρευνα και μας απέστειλε μία επιστολή, για να διερευνήσουμε ως Δήμος κάποια αδικήματα, τα οποία πιθανόν να προκύπτουν από τη διοργάνωση του τουρνουά Beach Volley το 2012», ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Όπως είπε, η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή «εξετάζεται από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Λάρνακας και θα τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου».

Πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να διοριστεί ερευνών λειτουργός, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, ανέφερε ότι «δεν έχει να σχολιάσει οτιδήποτε», όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας