Και άλλες υποθέσεις κατά του γιατρού για «εμβολιασμούς»-Μακρά η λίστα ασθενών

Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη του καρδιολόγου, σε βάρος του οποίου προέκυψε καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 41χρονο ασθενή, ο οποίος μίλησε στους γιατρούς πριν διασωληνωθεί, λόγω της κατάστασης της υγείας του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι ανακριτές της υπόθεσης, αναμένεται να φορέσουν χειροπέδες στον γιατρό, εναντίον του οποίου διερευνώνται, μέχρι στιγμής, τρεις υποθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των «εμβολιασμένων» ασθενών, να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. 

Η απάτη του γιατρού αποκαλύφθηκε όταν ο 41χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου με αναπνευστική ανεπάρκεια. Εκεί αρχικά είχε αναφέρει ότι ήταν εμβολιασμένος, ωστόσο όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του και του ανακοίνωσαν πως πρέπει να διασωληνωθεί, αποκάλυψε στους γιατρούς πως τελικά δεν είναι εμβολιασμένος και πως δεν είναι έγκυρο το πιστοποιητικό εμβολιασμού που κατέχει. 

Το πρωί συγγενικό του πρόσωπο, μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας και κατήγγειλε πως το πιστοποιητικό του το εξέδωσε, συγκεκριμένος ιδιώτης γιατρός από τη Λάρνακα. Ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου γιο τη λήψη καταθέσεων, από γιατρούς και νοσηλευτές.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν τον μακρύ κατάλογο με τους ασθενείς που δήλωσε ο γιατρός πως εμβολίασε, ώστε μέσα από τις μαρτυρίες τους, να διαφανεί κατά πόσο τους χορήγησε το εμβόλιο ή εάν τους παραχωρούσε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Για την υπόθεση, ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας, από τον οποίο ζήτησε άμεση διερεύνηση. 

Το περιστατικό θορύβησε τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο. Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, Μιχάλης Αναστασιάδης, θα τροχοδρομηθούν όλες οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, εάν αποδειχθεί πως έχουν διαπραχθεί από τον γιατρό τα συγκεκριμένα αδικήματα.

«Τέτοιες ενέργειες δεν είναι απλά απαράδεκτες και καταδικαστέες αλλά αμαυρώνουν και το όνονα της ιατρικής κοινότητας. Εννοείται ότι στο πλαίσιο των διαδικασιών της νομοθεσίας, θα δρομολογηθούν οι νενομισμένες ενέργειες. Εμείς είμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας», σημείωσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό