Καταγγέλθηκαν μαγαζιά για συνωστισμό και υπεύθυνοι υποστατικών χωρίς Safepass

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση, για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διήμερο (6π.μ. Παρασκευή 30/07/21 – 6π.μ. Κυριακή 1/8/21), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10.761 έλεγχοι, ενώ έγιναν 72 καταγγελίες πολιτών και 16 καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση των μέτρων.

Όσον αφορά στους πολίτες, η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε μη χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους (δρόμους/πλατείες) και σε οχήματα.

Όσον αφορά στα υποστατικά, καταγγέλθηκαν οι υπεύθυνοι 16 υποστατικών, για παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων. Οι πλείστες καταγγελίες αφορούσαν υπάλληλους χωρίς προστατευτική μάσκα, χωρίς έλεγχο safepass, συνωστισμό στον εσωτερικό χώρο, ιστάμενους πελάτες, μη ύπαρξη σημάνσεων, κ.ά., ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν υπεύθυνοι υποστατικών να μην έχουν στην κατοχή τους safepass.

Από τις καταγγελίες των υποστατικών, οι εννέα αφορούσαν υποστατικά στην Πάφο, για τα τρία από τα οποία σχηματίστηκε φάκελος και οι υπεύθυνοι τους θα οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο ευθύνη της Αστυνομίας και των άλλων συναρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, είναι ευθύνη όλων.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, «είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ελέγχονται όλα τα υποστατικά για τα οποία η κατοχή safepass είναι υποχρεωτική, αλλά και γενικά η επιτήρηση των μέτρων. Ο κάθε υπεύθυνος κάθε υποστατικού διαδραματίζει τον δικό του ρόλο και θα πρέπει να υπάρχει οριζόντιος καταμερισμός της ευθύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»