Τρίτη 16 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό-Καταγγέλλουν προβοκάτσια στα επεισόδια

  24/07/2021 18:41
Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό-Καταγγέλλουν προβοκάτσια στα επεισόδια

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό-Καταγγέλλουν προβοκάτσια στα επεισόδια

  24/07/2021 18:41

Νέα διαμαρτυρία κατά των μέτρων για την πανδημία πραγματοποιείται έξω από το Προεδρικό, μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη η οποία σημαδεύτηκε με σοβαρά επεισόδια. 

Στο Προεδρικό, έδωσαν το παρών τους δεκάδες διαμαρτυρόμενοι από διάφορες Επαρχίες της Κύπρου και ανάμεσα του και ξένοι.

Οι διαμαρτυρόμενοι, φώναξαν μεταξύ άλλων, «δεν είμαστε ούτε ψεκασμένοι, ούτε αρνητές. Είμαστε ακόμα ελεύθεροι, ζωντανοί».

 

Σε δηλώσεις που παραχώρησε εκ των διοργανωτών ανέφερε ότι, «υπάρχουν πολλά δυσανάλογα και αντιφατικά διατάγματα από όλες τις κυβερνήσεις, γιατί ο αρχηγός τους όλους ένας είναι. Αν δείτε προέρχονται όλοι από την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση. Έχουν πληγεί οι ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα μέσα από την πανδημία. Ο κόσμος άρχισε να αντιδρά, όπως και την προηγούμενη βδομάδα στην Κύπρο κατά του φασισμού. Οι τραμπουκισμοί που έγιναν στο Σίγμα και στο Προεδρικό, δεν έχουν καμία σχέση με την εκδήλωση. Ήταν προβοκάτσια από κάποιους, που δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι συνελήφθησαν άτομα που δεν έπρεπε».

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται σε κάθε άκρη της γης σήμερα, ενάντια στα μέτρα που επιβάλλουν όλες οι χώρες. 

Στο Προεδρικό βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λήφθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν νέα επεισόδια, ενώ μέτρα λήφθηκαν και έξω από το συγκρότημα ΔΙΑΣ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ανέφερε πως με ενόψει, τόσο της σημερινής διαμαρτυρίας όσο και της αυριανής έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Αρχές έχουν έλθει σε επικοινωνία με πρόσωπα εκ των διοργανωτών, ενώ κάλεσε τους συμμετέχοντες να συμμορφώνονται με τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την τήρηση φυσικής αποστασιοποίησης στο 1,5 μέτρο.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Αστυνομία επισημαίνει πως «συνεχίζουμε να αστυνομεύουμε εκδηλώσεις, πλην όμως, όταν μία εκδήλωση εξελίσσεται σε οχλαγωγία, καθηκόντως θα επέμβουμε για τη διατήρηση της τάξης».

Αύριο, στις έξι το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία, για τις συλλήψεις που έγιναν από τις Αρχές μετά το τέλος της διαμαρτυρίας της περασμένης Κυριακής, έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας