Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό-Καταγγέλλουν προβοκάτσια στα επεισόδια

Νέα διαμαρτυρία κατά των μέτρων για την πανδημία πραγματοποιείται έξω από το Προεδρικό, μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη η οποία σημαδεύτηκε με σοβαρά επεισόδια. 

Στο Προεδρικό, έδωσαν το παρών τους δεκάδες διαμαρτυρόμενοι από διάφορες Επαρχίες της Κύπρου και ανάμεσα του και ξένοι.

Οι διαμαρτυρόμενοι, φώναξαν μεταξύ άλλων, «δεν είμαστε ούτε ψεκασμένοι, ούτε αρνητές. Είμαστε ακόμα ελεύθεροι, ζωντανοί».

 

Σε δηλώσεις που παραχώρησε εκ των διοργανωτών ανέφερε ότι, «υπάρχουν πολλά δυσανάλογα και αντιφατικά διατάγματα από όλες τις κυβερνήσεις, γιατί ο αρχηγός τους όλους ένας είναι. Αν δείτε προέρχονται όλοι από την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση. Έχουν πληγεί οι ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα μέσα από την πανδημία. Ο κόσμος άρχισε να αντιδρά, όπως και την προηγούμενη βδομάδα στην Κύπρο κατά του φασισμού. Οι τραμπουκισμοί που έγιναν στο Σίγμα και στο Προεδρικό, δεν έχουν καμία σχέση με την εκδήλωση. Ήταν προβοκάτσια από κάποιους, που δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι συνελήφθησαν άτομα που δεν έπρεπε».

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται σε κάθε άκρη της γης σήμερα, ενάντια στα μέτρα που επιβάλλουν όλες οι χώρες. 

Στο Προεδρικό βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λήφθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν νέα επεισόδια, ενώ μέτρα λήφθηκαν και έξω από το συγκρότημα ΔΙΑΣ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ανέφερε πως με ενόψει, τόσο της σημερινής διαμαρτυρίας όσο και της αυριανής έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Αρχές έχουν έλθει σε επικοινωνία με πρόσωπα εκ των διοργανωτών, ενώ κάλεσε τους συμμετέχοντες να συμμορφώνονται με τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την τήρηση φυσικής αποστασιοποίησης στο 1,5 μέτρο.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Αστυνομία επισημαίνει πως «συνεχίζουμε να αστυνομεύουμε εκδηλώσεις, πλην όμως, όταν μία εκδήλωση εξελίσσεται σε οχλαγωγία, καθηκόντως θα επέμβουμε για τη διατήρηση της τάξης».

Αύριο, στις έξι το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία, για τις συλλήψεις που έγιναν από τις Αρχές μετά το τέλος της διαμαρτυρίας της περασμένης Κυριακής, έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

  

  

  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος