Πέμπτη 16 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Πέρα Πεδί-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

  09/07/2021 12:36
Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Πέρα Πεδί-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Πέρα Πεδί-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

  09/07/2021 12:36

Μετά από μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης στο Πέρα Πεδί, η προσπάθεια απέφερε καρπούς, αφού η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 10 το πρωί, κινητοποιώντας Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Δασών, τέθηκε υπό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Πέρα Πεδι-Απειλούνται οικίες και το Τρόοδος

Στην μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά η οποία απειλούσε οικίες και το δάσος του Τροόδους.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 4 εκταρίων καλυμμένη με δασική βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 80 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 πυροσβεστικά οχήματα, 4 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και μέλη της Πολιτικής Άμυνας, της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και των Κοινοτικών Συμβουλίων. Επίσης απασχολήθηκαν 4 προωθητές γαιών και 4 βυτιοφόρα.

Τέθηκε επίσης σε εφαρμογή το Σχέδιο «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 9 πτητικά μέσα συμπεριλαμβανομένων των 2 ελικοπτέρων από τις Βρετανικές Βάσεις.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Στην πυρκαγιά έσπευσε και ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής o οποίος σε ανάρτηση του  ανέφερε ότι «υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Πέρα Πεδί, μετά την άμεση και ευρεία κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης».

Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από οικία, στην οποία διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, 47 και 54 ετών, τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Εναντίον τους διερευνάται υπόθεση πρόκλησης φωτιάς σε περιοχή που συνορεύει με κρατικό δάσος λόγω αλόγιστης ή αμελούς ενέργειας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας