Ταυτοποιήθηκαν με DNA τα θύματα της πυρκαγιάς-Μεταφέρονται στην Αίγυπτο οι σοροί

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εξετάσεις για ταυτοποίηση των τεσσάρων εργατών που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή Λάρνακας, το περασμένο Σαββατοκυρίακο, στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τις φλόγες, οι οποίες ωστόσο τους περικύκλωσαν με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολύωρες οι νεκροτομές στις σορούς των τεσσάρων θυμάτων-Αιτία... απανθράκωση

Πρόκειται για τους Maged Nabil Younan Ragheb, 23 ετών, Marzouk Shohdy Marzouk Attia, 39 ετών, Ezzat Salama Youssef Salama, 36 ετών και Samwiel Milad Farouk Elyas, 22 ετών, οι σοροί των οποίων αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο, 10 Ιουλίου, να μεταφερθούν στη χώρα καταγωγής τους, την Αίγυπτο, για ταφή.

Οι τέσσερις άντρες έχουν ταυτοποιηθεί με την επιστημονική μέθοδο εξέτασης γενετικού υλικού – DNA. Λόγω της κατάστασης των τεσσάρων σορών, η ταυτοποίηση των νεκρών χρειάστηκε να γίνει με τη σύγκριση γενετικού υλικού που λήφθηκε από οικείους τους.

Οι απανθρακωμένες σοροί των τεσσάρων αντρών εντοπίστηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής, σε δύσβατη περιοχή του χωριού Οδού που είχε πληγεί από την πυρκαγιά.

Τα τέσσερα θύματα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με το όχημα τους, σε κάποιο σημείο στην Οδού, αυτό ανατράπηκε και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αρχίσουν να τρέχουν πεζοί. 

Ωστόσο, περικυκλώθηκαν από τις φλόγες και βρήκαν φρικτό θάνατο, με τις απανθρακωμένες σορούς τους να εντοπίζονται περίπου 500 μέτρα μακριά από το όχημα τους. 

Σημειώνεται πως ο 25χρονος που είναι αδελφότεκνος του 36χρονου πατέρα δύο παιδιών, ήταν ορφανός και όσα χρήματα μάζευε, τα έστελνε στην Αίγυπτο, όπου ζουν οι μικρότερες αδελφές του.  Επίσης, ο 24χρονος μάζευε χρήματα και προγραμμάτιζε να παντρευτεί όταν επέστρεφε στην Αίγυπτο.

Και οι τέσσερις είναι εποχιακοί εργάτες, οι οποίοι ταξίδεψαν πρόσφατα στην Κύπρο και εργάζονταν νόμιμα σε γεωργικές καλλιέργειες του χωριού. Διέμεναν, σε υποστατικό που τους παραχώρησε ο εργοδότης τους, έξω από το χωριό, το οποίο ο ίδιος προόριζε για κατοικία, ωστόσο παραδόθηκε στις φλόγες.

Οι φίλοι και οι συγγενείς των θυμάτων, που βρίσκονται στην Κύπρο, ήταν αυτοί που εντόπισαν απανθρακωμένες τις σορούς και ειδοποίησαν τις Αρχές,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»