Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ανάκληση προσωπικού και ενισχύσεις από όλες τις Επαρχίες-Στέλνει αεροσκάφη η Ελλάδα

  03/07/2021 16:35
Ανάκληση προσωπικού και ενισχύσεις από όλες τις Επαρχίες-Στέλνει αεροσκάφη η Ελλάδα

Ανάκληση προσωπικού και ενισχύσεις από όλες τις Επαρχίες-Στέλνει αεροσκάφη η Ελλάδα

  03/07/2021 16:35

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, για τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανεξέλεγκτα στην ορεινή Λεμεσού και στην ορεινή Λάρνακας και τα οποία έχουν κάψει χιλιόμετρα γης και περιουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Εκκενωθήκαν τέσσερα χωριά, οδηγίες για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από άλλα τέσσερα

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον Αρακαπά και έχει επεκταθεί ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τέσσερα χωριά και να δοθούν οδηγίες για εκκένωση άλλων τεσσάρων.

Στη μάχη πυρόσβεσης έχουν ριχθεί δεκάδες μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όλα τα εναέρια πτητικά μέσα, ενώ κλήθηκε να συμβάλει και η Εθνική Φρουρά.

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί, η Πυροσβεστική προέβη σε ανάκλησης προσωπικού, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις άλλων δυνάμεων.

Στις περιοχές πνέουν άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες και να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα πριν πέσει το σκοτάδι, όπου θα πρέπει να αποχωρήσουν τα πτητικά μέσα.

Ζητήθηκε συνδρομή από Ισραήλ και ΕΕ

Η Κυβέρνηση θέλοντας να προλάβει μεγαλύτερες συνέπειες από τη φωτιά, η οποία κατέκαψε σπίτια και περιουσίες, προχώρησε, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, σε διαβήματα προς το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να σταλούν ενισχύσεις από αέρος.

Το κράτος, βρίσκεται στην αναμονή, για να λάβει απάντηση, είτε από τη γειτονική χώρα, είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα μετά από συνεννόηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελλάδας, Νίκο Χαρδαλιά, συμφώνησαν για αποστολή βοήθειας στην Κύπρο.

Όπως έγραψε στο Twitter ο Νίκος Χαρδαλιάς, «η Ελλάδα πάντα στο πλευρό της Κύπρου  που δοκιμάζεται από μεγάλη πυρκαγιά. Μιλήσαμε με φίλο Νίκο Χριστοδουλίδης και με εντολή του Πρωθυπουργού δύο Canadair CL-415 αναχωρούν άμεσα για να συνδράμουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας