Σπάει η ομερτά μετά την εκτέλεση «Μαριούθκια»-Μαρτυρίες για «Μαύρο» και… ντόμινο

Ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη έξω από το σπίτι του Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, άλλως «Μαύρος», το περασμένο Φεβρουάριο, είναι ο ένας εκ των δύο προσώπων που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, από την Αστυνομία στη Λάρνακα, η οποία εκτιμά πως βρίσκεται πλέον κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γάζωσαν ξανά τον «Μαύρο»-Του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου το 2019

Μετά από τέσσερις μήνες, οι Αρχές εξασφάλισαν μαρτυρίες που του οδήγησαν στη σύλληψη του φερόμενου δράστη, όπως επίσης και του προσώπου που του προμήθευσε το όπλο. Για τη σύλληψή τους, οι Αρχές έστησαν επιχείρηση με τη συμμετοχή του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και πέρασαν χειροπέδες στα δύο πρόσωπα, που είναι Ελληνοκύπριοι, ενώ στη συνέχεια τους οδήγησαν στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας, για ανάκριση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν μαρτυρίες που δείχνουν τον νεαρό ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη, ενώ το δεύτερο, ως το πρόσωπο που του προμήθευσε το όπλο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει παραδοχή του δράστη, ο οποίος φέρεται να έδειξε ως ηθικό αυτουργό τον 34χρονο Μάριο Γεωργίου, άλλως «Μαριούθκιας», που δολοφονήθηκε από επαγγελματία εκτελεστή το βράδυ της 19ης Απριλίου, την ώρα που επέστρεφε στην οικία του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαριούθκιας, υπ’ αριθμόν 18… Η σφραγίδα του εκτελεστή και οι άριστοι των αρίστων

Όλες οι μαρτυρίες και πληροφορίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία αναμένεται να διερευνηθούν, ενώ οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους. Εναντίον των δύο συλληφθέντων, ηλικίας 26 και 30 ετών, διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Ά και εκρηκτικών υλών.

Δύο φορές στόχος ο Μαύρος

Ο «Μαύρος» είχε πέσει ξανά θύμα απόπειρας φόνου το Νοέμβριο του 2019 έξω από την πολυκατοικία που διέμενε στη Λάρνακα. Υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου γνωστός και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί μετά την τετραπλή απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το Φεβρουάριο που διαπράχθηκε το 2020 στην Αγία Νάπα και στόχο είχε γνωστό επιχειρηματία της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ωστόσο, κατά τον ουσιώδη χρόνο, ο εν λόγω επιχειρηματία δεν βρισκόταν στην καφετέρια, όπου ο δράστης άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων.

Οι κινήσεις του δράστη είχαν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ μερικά μέτρα μακριά, είχε πετάξει το όπλο του, στο οποίο άφησε το DNA του, με αποτέλεσμα οι Αρχές να φθάσουν στα ίχνη του «Χάμπουργκερ».  

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο «Χάμπουργκερ» κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό, τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε για το πενταπλό φονικό. Η δίκη του «Μαμ» βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον ίδιο να αρνείται τόσο την τετραπλή απόπειρα φόνου, όσο και την απόπειρα φόνου του Μαύρου, όπου ο Χάμπουργκερ τον έδειξε επίσης, ως το πρόσωπο που του έδινε οδηγίες. Ωστόσο, με βάση τα όσα είχαν ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου, πίσω από τον ισοβίτη, κρυβόταν άλλο πρόσωπο ή πρόσωπα, στα οποία η Αστυνομία δεν κατάφερε να φθάσει. 

Η δεύτερη εγκληματική ενέργεια σε βάρος του «Μαύρου», παραμένει μέχρι στιγμής ανεξιχνίαστη, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα διερευνηθεί εάν οι δύο συλληφθέντες είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή κατά την πρώτη απόπειρα φόνου κατά του «Μαύρου» ή εάν είχαν οποιαδήποτε σύνδεση με τον «Χάμπουργκερ».

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις έρευνες της Αστυνομίας, δεν είχε εντοπιστεί ο προμηθευτής του οπλισμού που παραδόθηκε στον «Χάμπουργκερ», και για τις δύο εγκληματικές ενέργειες, με τον ίδιο να αναφέρει πως είχε τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο σημείο, από όπου και τον παρέλαβε.  

Άλλες τέσσερις συλλήψεις, συνδέονται οι υποθέσεις

Την ίδια ώρα, ενώπιον Δικαστηρίου αναμένεται να οδηγηθούν άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν κατά την ίδια επιχείρηση της Αστυνομίας, για άλλη υπόθεση.  Πρόκειται για δύο Ελληνοκύπριους ηλικίας 27 και 39 ετών και μια Ρωσίδα 41 ετών, οι οποίοι φέρονται να εκβίαζαν από τις 8 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2021, 32χρονο ιδιοκτήτη μάντρας οχημάτων στη Λάρνακα.

Εναντίον των τριών προσώπων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας για κακούργημα, απαγωγής, εκβίασης, ληστείας, απαίτησης περιουσίας με απειλές, κλοπής, επίθεσης, απειλές και λοιπά.

Συνδετικός κρίκος των δύο υποθέσεων είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος Μάριος Γεωργίου, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο κρυβόταν πίσω από αυτή την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση καταζητείται και 37χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και για τον οποίο θα ενημερωθούν οι Αρχές της χώρας, όπου βρίσκεται, ώστε να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών