Καταχωρήθηκε η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης φυσιοθεραπεύτριας από ασθενή

Ακόμα μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης καταχωρήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η διερεύνηση των σοβαρών αυτών υποθέσεων συνεχίζεται επισταμένα από το Ειδικό Κλιμάκιο της Αστυνομίας.

«Ο αριθμός των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης που διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την Ειδική Ανακριτική Ομάδα της Αστυνομίας, από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, ανήλθε στις 34, από τις οποίες 20 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση, 8 βρίσκονται υπό διερεύνηση, κάποιες από αυτές είναι στο τελικό στάδιο και αναμένεται σύντομα να σταλούν στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. Εμείς εξακολουθούμε να συλλέγουμε μαρτυρίες και να λαμβάνονται καταθέσεις ώστε να ολοκληρωθούν και αυτές το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Επίσης, συνέχισε η κα. Κωνσταντίνου, τρεις υποθέσεις βρίσκονται στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες, καθώς επίσης για τρεις αποφασίστηκε η μη ποινική δίωξη από την Νομική Υπηρεσία.Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την υπόθεση 27χρονης φυσιοθεραπεύτριας, η οποία κατήγγειλε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα ασθενή της, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά στον εργασιακό της χώρο. 

Για την υπόθεση, είχε εκδώσει ανακοίνωση ο σύνδεσμος φυσιοθεραπευτών, ο οποίος ανέφερε ότι «έχουμε δεχτεί τηλεφώνημα από συνάδελφό μας, η οποία μας ενημερώσει ότι έχει υποστεί μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης από συγκεκριμένο ασθενή της, στον εργασιακό της χώρο.

Η συνάδελφό, με σθένος και αξιοπρέπεια, προχώρησε σε γραπτή καταγγελία στην Αστυνομία και θα κινηθεί νομικά εναντίον του προσώπου.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό πρόκλησή μας είναι όπως οποιοδήποτε συνάδελφος έχει βιώσει τέτοιου είδους περιστατικό στο επαγγελματικό χώρο να καταγγείλει το περιστατικό στις αρχές, χωρίς φόβο και ενδοιασμό».  

«Οι υποθέσεις αυτές διερευνώνται με κάθε επαγγελματισμό και εμπιστευτικότητα χωρίς να αποκαλύπτονται ονόματα ή στοιχεία και λεπτομέρειες που να φωτογραφίζουν οποιοδήποτε πρόσωπο. Ωστόσο, προτρέπουμε ξανά τους πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν ή έχουν οποιαδήποτε πληροφορία για τέτοιου είδους υποθέσεις να μην τις αποσιωπούν αλλά να προβαίνουν σε καταγγελία στην Αστυνομία για να διερευνηθούν τα σοβαρά αυτά αδικήματα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»