ΒΙΝΤΕΟ: Ένοπλοι Τούρκοι μπούκαραν σε ψαροκάικο Κυπρίων και προκάλεσαν ζημιές

Απίστευτη τουρκική προκλητικότητα σε διεθνή ύδατα... Ένοπλοι Τούρκοι μπούκαραν το μεσημέρι της Τρίτης σε ψαροκάικο Κυπρίων, που βισκόταν σε διεθνή ύδατα είκοσι ναυτικά μίλια από τον Απόστολο Ανδρέα και αφού έκαναν έρευνες, προκάλεσαν ζημιές.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα», Άριστο Αριστείδου ο οποίος μίλησε στον REPORTER, σε κάποια στιγμή και ενώ το ψαροκάικο «Μπουμπουλίνα» βρισκόταν σε διεθνή ύδατα για ψάρεμα, προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό η οποία ανέκοψε την πορεία της. 

Στη συνέχεια, Τούρκοι στρατιώτες ανέβηκαν στο ψαροκάικο και αφού απομόνωσαν το προσωπικό, άρχισαν έρευνες. Τα πέντε μέλη του αλιευτικού και ο ίδιος ο κ.Αριστείδου οδηγήθηκαν στην πλώρη όπου τους τέθηκε αριθμός ερωτήσεων, όπως γιατί βρίσκονται εκεί, γιατί η τράτα φέρει ελληνική σημαία και γιατί υπάρχουν σε αυτήν τόσες πολλές κεραίες.

«Τους είπαμε ότι είμαστε ευρωπαϊκό σκάφος και ήρθαμε να αλιεύσουμε και όταν διερωτηθήκαμε γιατί δεν παρενόχλησαν και τα ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή, αυτοί δεν απάντησαν και γελούσαν», ανέφερε ο Άριστος Αριστείδου.

Ο καπετάνιος και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας οδηγήθηκαν στην καμπίνα και εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής άρχισαν να πραγματοποιούν ελέγχους στις καλωδιώσεις των κεραιών και να τοποθετούν κάποιο «βύσμα», πριν τελικά αποχωρήσουν από το αλιευτικό.  

«Η ώρα 20.30 της Τρίτης μας είπαν να αποχωρήσουμε και μας τράβηξαν στο χάρτη μια γραμμή δυο χιλιόμετρα μετά τη Δερύνεια και υποστήριξαν πως είναι τουρκική ΑΟΖ και να μην ξαναέρθουμε, αλλά τους είπαμε ότι εκεί είναι η Κύπρος», συνέχισε ο κ.Αριστείδου.

Ακολούθως, στο σημείο μετέβη και δεύτερη ακταιωρός, η οποία συνόδευσε το ψαροκάικο μέχρι τη Δερύνεια και στη συνέχεια αφέθηκε να επιστρέψει στη βάση του. Τελικά το πλοίο επέστρεψε στη Λεμεσό τα ξημερώματα της Τετάρτης και ακολούθως ενημερώθηκαν οι Αρχές. Από την ανακοπή του πλοίου, σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου, προκλήθηκαν ζημιές σε τρία ηλεκτρονικά συστήματα της τράτας, αξίας 50 χιλιάδων ευρώ.

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις Βαφεάδη για τις κάμερες-Το βελάκι και το άκυρο για χρονοδιακόπτες
Υψηλές οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά στα περσινά επίπεδα-Πόσα στοιχίζει το φαγοπότι για οκτώ άτομα
«Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου»-Τα πρώτα λόγια του παππού μετά την αποφυλάκιση
Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ η Cyta για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών