Η αναίρεση μαρτυρίας για απειλές, τα «ύποπτα» ανταλλακτικά και το… μεγάλο σπίτι του Αλέξη

Στην τελική ευθεία εισήλθε η πολύκροτη δίκη για την απόπειρα φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας και για την οποία κατηγορούμενοι είναι οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ, ενώ σε ξεχωριστή δίκη παραπέμφθηκε και ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει εκ των ανακριτών του ΤΑΕ Λευκωσίας, ωστόσο αναβλήθηκε και κατέθεσε μάρτυρας, ο οποίος είχε δηλώσει πως δεν επιθυμούσε να καταθέσει, ενώ με ένορκη δήλωση που έκανε στις 25/6/202 είπε πως «έχασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Πανίκου, λόγω του ότι το χρονικό διάστημα που έδωσα την κατάθεση μου, με παραπλάνησε, με ξεγέλασε και με παρέσυρε» Τελικά, εναντίον του μάρτυρα εκδόθηκε κλήση ώστε να καταθέσει στο Δικαστήριο, ενώ αναφέρθηκε πως είχε συναντήσεις με ανακριτή και τον λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, για προετοιμασία του μάρτυρα.

Ο μάρτυρας ανέφερε αρχικά πως δέχθηκε απειλές να μην καταθέσει στη δίκη του Μαυρομιχάλη, ωστόσο κατά την αντεξέταση του απέσυρε, λέγοντας πως τον είχε «συμβουλεύσει ο θείος του ο ... να μείνει έξω από αυτή την υπόθεση».

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας ανέφερε πως απειλήθηκε από κάποια πρόσωπα από το περιβάλλον του κατηγορουμένου και αντεξεταζόμενος από την υπεράσπιση, ερωτηθείς για το ποιος τον απείλησε και πότε, ανέφερε πως δεν απειλήθηκε, αλλά επρόκειτο για συμβουλή από τον θείο του, τον οποίο και κατονόμασε ενώπιον Δικαστηρίου.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό του πως κατά διαστήματα εντόπιζε ύποπτα αντικείμενα έξω από την οικία του, εξού και φοβήθηκε, ανέφερε πως επρόκειτο για ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Ο μάρτυρας υιοθέτησε το περιεχόμενο της κατάθεση που έδωσε στις 12/2/2020, ενώ κατά την αντεξέταση του, η υπεράσπιση κατέθεσε μηνύματα με συνομιλίες που είχε ο ίδιος με τον Μαυρομιχάλη, απορρίπτοντας τη θέση του πως δεν είχε επαφή με τον κατηγορούμενο. Τα εν λόγω μηνύματα, κατά το 2018-2019, τα οποία κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, ήταν συνομιλίες μετά την απόπειρα φόνου, όπου ο μάρτυρας απέστελλε μηνύματα στον Μαυρομιχάλη.

Ακολούθως, η υπεράσπιση ρώτησε τον μάρτυρα εάν παρακολουθούσε την οικία του, με τον ίδιο να αναφέρει πως θέλει να «ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα», όπως είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως περνούσε από το σπίτι του, αλλά δεν τον παρακολουθούσε και «απλώς ρώτησε ποιου είναι γιατί ήταν μεγάλο», με του δικηγόρους να του υποδεικνύουν πως η οικία του κατηγορουμένου δεν φαίνεται αν είναι μεγάλη, καθώς υπάρχει περίφραξη.

Σε σχέση με τον ισχυρισμό του πως ο Μαυρομιχάλης βρισκόταν έξω από την οικία του και τον παρακολουθούσε, μετά την απόπειρα φόνου και συγκεκριμένα κατά το 2018, κληθείς να δώσει διευκρινίσεις, ο μάρτυρας ανέφερε πως δεν γνώριζε αν ήταν ο κατηγορούμενος, καθώς δεν τον είδε, αφού τα παράθυρα του οχήματος που εντόπισε έξω από την οικία του ήταν φιμέ, ενώ ανέφερε πως ο «Γλύκας» είναι το πρόσωπο που του ανέφερε πως ήταν ο κατηγορούμενος.  

Στην επόμενη δικάσιμο αναμένεται να καταθέσει ο τελευταίος ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε ακρόαση για τις τελικές αγορεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μάρτυρες που ανέτρεψαν δεδομένα, η κατάθεση «Γλύκα» και τα... περί διαφθοράς

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta