Επαναπατρίστηκαν δύο Γεωργιανοί που βρίσκονταν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Στην επιστροφή δύο προσώπων και στον επαναπατρισμό τους προχώρησαν μέλη της Υπηρεσίας και Αλλοδαπών Πάφου μετά από την παράνομη παραμονή τους στο έδαφος της Δημοκρατίας 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 30.5.21 μετά από συντονισμένες ενέργειες που προηγήθηκαν στα πλαίσια της πολιτικής για πραγματοποίηση εθελούσιων επιστροφών παράνομα διαμένοντων αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, μέλη της ΥΑΜ Πάφου μετέφεραν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ακολούθως προέβησαν στον επαναπατρισμό δύο αλλοδαπών από την Γεωργία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην Δημοκρατία και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Εναντίον των συγκεκριμένων αλλοδαπών εκδόθηκαν από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ασύλου ισάριθμες αποφάσεις επιστροφής βάσει των άρθρων του κεφαλαίου 105 των Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νόμων όπως τροποποιήθηκε μέχρι το 2014, καθώς επίσης και των άρθρων του περί προσφύγων Νόμου 2000- 2020 όπως τροποποιήθηκε. 

Επίσης στις 30.5.21 και ώρα 02:10 μέλη του ΟΥ.Λ.Α.Ε  ανέκοψαν για έλεγχο αλλοδαπό άνδρα επειδή παραβίαζε το διάταγμα του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου. Από τον έλεγχο διαφάνηκε ότι ο συγκεκριμένος δεν έφερε οποιαδήποτε έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του.

Ανακρινόμενος ανέφερε ότι είναι 26 ετών από το Κονγκό. Από έλεγχο που έγινε μέσω της ΥΑΜ του Αρχηγείου διαπιστώθηκε ότι ο πιο πάνω αλλοδαπός δεν έχει άδεια παραμονής και διαμένει στη Δημοκρατία παράνομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών