Αυτοψία Πετρίδη και Ζερβάκη στην Τροοδίτισσα-Φθαρμένο το σχοινί καταρρίχησης

Στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 33χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθος Κυριάκου, μετέβησαν το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, για να διενεργήσουν τη δική τους αυτοψία στη σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O λοχαγός που χαιρετούσε τη σημαία με περηφάνια… «Πάλε θα βάλουμε τα καλά μας»

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Άμυνας, ο πολιτικός προϊστάμενος της Εθνικής Φρουράς, θέλει να δει ιδίοις όμμασι το σημείο που συνέβη το μοιραίο και να θέσει τα δικά του ερωτήματα, σε όσους διεξάγουν έρευνες για το θάνατο του άτυχου 33χρονου.

Την ίδια ώρα, ο ανώτατος αξιωματικός που διορίστηκε για να αρχίσει την εις βάθος έρευνα του Υπουργείου Άμυνας, είναι αντιστράτηγος, ο οποίος θα λάβει καταθέσεις από όσους είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην άσκηση, για να διαφανεί κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε λάθη ή παραλείψεις, για το θάνατο του λοχαγού.

Εξάλλου, τόσο το υπουργείο, όσο και η Αστυνομία αναμένουν τα ευρήματα της νεκροτομής, που θα διενεργήσουν το πρωί της Τετάρτης, οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος Ξάνθος, είχε μεταβεί το πρωί της Τρίτης στην Τροοδίτισσα, όπου ήταν σε εξέλιξη στρατιωτική έρευνα σε υψόμετρο και σε κάποια στιγμή, για λόγους οι οποίοι διερευνώνται, επιχείρησε καταρρίχηση με σχοινί. Το σχοινί, το οποίο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν φθαρμένο σε δύο σημεία, κόπηκε, με αποτέλεσμα ο 33χρονος λοχαγός να καταλήξει σε χαράδρα βάθους περίπου πενήντα μέτρων.

Αμέσως, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στήθηκε επιχείρηση με τη χρήση ελικοπτέρου, το οποίο ανέσυρε τον 33χρονο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Στη σκηνή κλήθηκαν για αυτοψία, οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες ο άτυχος Ξάνθος είχε πάρει προαγωγή και από υπολοχαγός, έγινε λοχαγός.

Θλίψη Προέδρου και ΥΠΑΜ

Για το θάνατο του λοχαγού, ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπως και σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα.

Στην δική του ανακοίνωση, ο Πρόεδρος έγραψε, «η αφοσίωση στην Κύπρο στοίχισε σε έναν νέο άνθρωπο, τον Αξιωματικό της ΕΦ Ξάνθο Κυριάκου, την πολύτιμη ζωή του.  Η απώλειά του σε ώρα καθήκοντος και σε μία απαιτητική και επικίνδυνη άσκηση, μας γεμίζει όλους απέραντη θλίψη. Τιμή στον Ξάνθο Κυριάκου».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, συγκλονισμένος από την τραγωδία, ανέφερε πως, «έχω ήδη δώσει οδηγίες για εις βάθος έρευνα του τραγικού συμβάντος. Είμαι συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του αξιωματικού μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Έχω δώσει οδηγίες για εις βάθος έρευνα, γι’ αυτό το τραγικό συμβάν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ