Ποινή έντεκα μηνών για μεθυσμένο Κύπριο που προκάλεσε χαμό σε πτήση

Δικαστήριο της Αγγλίας καταδίκασε σε φυλάκιση 11 μηνών 21χρονο Κύπριο ο οποίος ταξίδευε από την Κύπρο στο Bristol, μέθυσε και επιτέθηκε στη φίλη του, έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Αλέξανδρος Χρίστου μαζί με τη φίλη του επιβιβάστηκε σε πτήση της Easy Jet από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Μαζί του είχε και ένα μπουκάλι ουίσκι που αγόρασε από το αεροδρόμιο. Λίγο μετά την απογείωση το ζευγάρι άρχισε να μαλώνει με τον Χρίστου να επιτίθεται στη φίλη του, γεγονός που ανάγκασε τους αεροσυνοδούς να τον μεταφέρουν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Ο Χρίστου δεν ηρέμησε και συνέχισε να προκαλεί ανησυχία και επιτέθηκε σε μία άλλη επιβάτη την οποία απείλησε ότι θα την δαγκώσει και σε ένα μέλος του πληρώματος εναντίον του οποίου πέταξε μία τσάντα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να προσπαθήσει να ανοίξει την πίσω πόρτα του αεροσκάφους.

Ο κυβερνήτης της πτήσης επικοινώνησε με τις Αρχές στο αεροδρόμιο του Bristol και επιτάχυνε σε μία προσπάθεια να φτάσει στον προορισμό το συντομότερο δυνατόν. Αμέσως μετά την προσγείωση αστυνομικοί του αεροδρομίου επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και συνέλαβαν τον 21χρονο Κύπριο ο οποίος εξακολουθούσε να  προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Ακόμη και μετά τη σύλληψή του προσπάθησε να απελευθερωθεί από τις χειροπέδες δαγκώνοντας τες κάτι που οδήγησε στο να τραυματιστεί στο στόμα.

Ο Δικαστής αποφάσισε την καταδίκη του σε φυλάκιση 11 μηνών αφού όπως είπε «Αυτό ήταν ένα σοκαριστικό περιστατικό για όλους όσοι βρισκόταν στην πτήση και αυτοί που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να αναμένουν ότι θα φυλακίζονται».

Δειτε Επισης

Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του