Καταχώρησαν υπόθεση, κατέθεσαν μάρτυρες και πέντε μήνες μετά… αδύνατη η (ίδια) μαρτυρία

Πριν το Δικαστήριο εκδώσει την εκ πρώτης όψεως απόφαση του σε σχέση υπόθεση πολίτη που διώχθηκε για συμμετοχή σε μηχανοκίνητη πορεία την 3η Ιανουαρίου 2021, η Κατηγορούσα Αρχή, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, αναστάλθηκε η δίωξη του κατηγορουμένου, με τον Γιώργο Σαββίδη να υποδεικνύει πως αυτό έγινε λόγω του ότι από το σύνολο της προσκομισθείσας μαρτυρίας που τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, δεν φαινόταν να στοιχειοθετείται υπόθεση.  

Μια απόφαση η οποία πάρθηκε πέντε μήνες μετά και ενώ η μαρτυρία ήταν η ίδια εξαρχής, σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου, Σάββα Χρ. Σαββίδη, δηλαδή από τον περασμένο Ιανουάριο οπότε η Αστυνομία καταχώρησε την υπόθεση στο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, το Δικαστήριο ενώ ήταν προγραμματισμένο να εκδώσει την απόφαση του για το εάν υπάρχει ή όχι εκ πρώτης όψεως υπόθεση, αλλά και την απόφαση του στα ζητήματα που έθεσε η υπεράσπιση σε ότι αφορά την συνταγματικότητα των μέτρων, η Κατηγορούσα Αρχή ανακοίνωσε πως αποσύρει την υπόθεση και ως εκ τούτου ο κατηγορούμενος απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Η εξέλιξη αυτή ήρθε αφότου κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι μάλιστα αντεξετάστηκαν από την υπεράσπιση.

Ο κ. Σαββίδης, θεωρεί πως δεν είναι τυχαία η αναστολή της δίωξης του πελάτη του την ημέρα που θα ανακοίνωνε την απόφαση του το Δικαστήριο, αφού με την ίδια μαρτυρία, όπως αναφέρει, η Αστυνομία πριν πέντε μήνες καταχώρησε υπόθεση εναντίον του πελάτη του, υπό κατεπείγουσα μάλιστα μορφή. «Καταχωρήθηκε και ξεκίνησε τον ίδιο μήνα. Πιο σοβαρές υποθέσεις και δεν ορίζονται τον ίδιο μήνα… Χθες ήταν η δέκατη ακρόαση και θα υπήρχε απόφαση. Αφού έβλεπαν το πρόβλημα από την αρχή, γιατί δεν την είχαν αποσύρει; Εμάς η θέση μας είναι πως αυτό έγινε ώστε να μην εκδοθεί η απόφαση αναφορικά με την συνταγματικότητα».  

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας με ανακοίνωση του, αναφέρει ότι «αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης του κατηγορουμένου, για τον λόγο ότι από το σύνολο της προσκομισθείσας μαρτυρίας που τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, δεν φαινόταν να στοιχειοθετείται, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση. Διευκρινίζεται ότι οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την υπεράσπιση περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας των επίδικων Διαταγμάτων, απορρίπτονται από τον Γενικό Εισαγγελέα και ουδεμία σχέση έχουν με την απόφασή του για καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης, η οποία, όπως λέχθηκε πιο πάνω, στηρίχθηκε αποκλειστικά σε άλλο παράγοντα. Συνακόλουθα, η απόσυρση της υπόθεσης ουδεμία σχέση έχει με την αποφυγή της συζήτησης για την αντισυνταγματικότητα των Διαταγμάτων, η συνταγματική πτυχή των οποίων θα κριθεί σε άλλες υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση