Επικρίσεις σε Αστυνομία για ελέγχους δύο ταχυτήτων-Πάνω από 20,000 οι οπαδοί

Έντονες επικρίσεις δέχεται η Αστυνομία για τους χειρισμούς που έκανε ή… δεν έκανε, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Ομόνοιας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπου χιλιάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν στο Ηλίας Πούλλος.

Την ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες εξαγγέλλουν την έναρξη των ελέγχων για το safepass, με τους πολίτες να στέκονται για ώρες στην ουρά για ένα rapid test και να ταλαιπωρούνται, χιλιάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν τον τίτλο της ομάδας τους, χωρίς να τηρούνται τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Διατάγματα, τα οποία η Αστυνομία έχει την αρμοδιότητα να εφαρμόζει σε όλες τις περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να δημιουργούνται ανισότητες και να ακολουθούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά.  

Οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν χθες βράδυ, προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης που συμμορφώνεται με τα μέτρα αλλά και των πολιτών που καλούνται να επιδεικνύουν το safepass τους για να μεταβούν σε συγκεκριμένους χώρους, ασκώντας έντονη κριτική στην Αστυνομία, η οποία άρχισε τους ελέγχους και τις καταγγελίες, τόσο σε βάρος πολιτών όσων και σε επιχειρήσεις, οι οποίες στο μεταξύ βλέπουν οικονομικά τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν.  

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, ανέφερε πως οι οπαδοί που συγκεντρώθηκαν στο Ηλίας Πούλλος υπολογίζονται πέραν των 20 χιλιάδων, ενώ όπως είπε, η μη επέμβαση της Αστυνομίας, είναι μια πολιτική που ακολουθείται από την αρχή της πανδημίας.

«Οποιαδήποτε επέμβαση, τα αποτελέσματα θα ήταν χειρότερα», ανέφερε ο κ. Αντρέου, προσθέτοντας πως η απόφαση ήταν η Αστυνομία να αφήσει τους οπαδούς να πανηγυρίσουν, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε παρατράγουδα.

Ερωτηθείς ο κ. Αντρέου εάν υπήρχε άτυπη συμφωνία μεταξύ Αστυνομίας και οπαδών, καθώς υπήρχαν ανακοινώσεις και προγραμματισμός για το τι θα ακολουθούσε στο Ηλίας Πούλλος, ανέφερε πως η Αστυνομία ήρθε σε επικοινωνία με την ομάδα αναφορικά με τα μέτρα στο ΓΣΠ, ωστόσο όπως είπε, δεν μπορούσε να προβλεφθεί ο μεγάλος αριθμός των οπαδών που συγκεντρώθηκαν στους πανηγυρισμούς.  

«Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί η κατάσταση», επανέλαβε ο Χρίστος Αντρέου, ο οποίος παράλληλα ανέφερε πως θα μελετηθεί το ενδεχόμενο να ταυτοποιηθούν πρόσωπα και να καταγγελθούν για παραβίαση μέτρων.

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον