Δεν βάζουμε μυαλό… Έντεκα οδηγοί θετικοί σε ναρκοτέστ μέσα σε δεκατρείς ημέρες

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στο διάστημα από 28 Απριλίου, μέχρι σήμερα, έντεκα οδηγοί οχημάτων, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό ναρκοτέστ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Τρεις από τους έντεκα οδηγούς που εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό ναρκοτέστ, διαπιστώθηκε επιπρόσθετα ότι οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης. Ένας από τους τρεις οδηγούς, μοτοσικλετιστής ηλικίας 32 ετών, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ με ένδειξη 26μg% αντί μέχρι 9μg% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για οδηγούς μοτοσικλέτας.

 Άλλοι δύο οδηγοί, ηλικίας 25 και 27 ετών, υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ με ενδείξεις 93μg% και 55μg% αντίστοιχα, αντί μέχρι 22μg% που είναι το επιτρεπόμενο όριο, οδηγούσαν επίσης αυτοκίνητο χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, όπως επίσης διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου που υποβλήθηκαν.

Χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης εντοπίστηκαν να διακινούνται και άλλοι πέντε από τους έντεκα οδηγούς που εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών. Από αυτούς ο ένας, ηλικίας 18 ετών, οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς να συνοδεύεται από αδειούχο οδηγό, ενώ δεύτερος οδηγός, ηλικίας 36 ετών, οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης, αφού η μαθητική άδειά του είχε λήξει. Τρίτος οδηγός, ηλικίας 51 ετών, οδηγούσε μοτοσικλέτα, παρά το ότι με δικαστική απόφαση, τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την εκδίκαση προηγούμενης υπόθεσης οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, του είχε στερηθεί η άδεια οδήγησης, για περίοδο εννέα μηνών, μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Από τις έντεκα υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών που προέκυψαν το τελευταίο δεκαήμερο, οι πέντε προέκυψαν στην επαρχία Πάφου, οι τέσσερις στην επαρχία Λεμεσού και μία στην επαρχία Λάρνακας και μία στην επαρχία Αμμοχώστου.

Η Αστυνομία Κύπρου, «δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, και διαρκή ενημέρωση, επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο», αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»