ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη η Λεμεσός-29 επεισόδια, εκρηκτικοί μηχανισμοί και ζημιές

Τους ανεγκέφαλους, που μετέτρεψαν την Λεμεσό σε εμπόλεμη ζώνη, την ώρα που οι ιερείς στις εκκλησίες έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη» και έκαναν κήρυγμα για την αγάπη, ψάχνει η Αστυνομία. Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία έτρεχαν και δεν έφταναν, αφού σε αρκετές περιπτώσεις, άγνωστοι έριχναν κροτίδες, προκαλούσαν βανδαλισμούς, ενώ έφτασαν στο σημείο να πυρπολήσουν δύο αστυνομικά οχήματα, στη θέα των αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με επεισόδια σημαδεύτηκε η Ανάσταση-Μπαράζ πυρκαγιών, μολότοφ και φωτιά σε περιπολικό (vid&pics)

Η Αστυνομία κλήθηκε να ανταποκριθεί σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις, την ώρα της αναστάσιμης λειτουργίας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να ανταποκριθεί σε 36 κλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, χθες.

Σε δηλώσεις του, ο Λευτέρης Κυριάκου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΔΕ Λεμεσού, τόνισε πως  κατά τη διάρκεια της νύχτας της αναστάσιμης λειτουργίας, υπήρχαν αρκετά επεισόδια όπου νεαροί άναβαν φωτιές έριχναν κροτίδες και είχαν προβεί σε βανδαλισμους.

«Η Αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει σε 29 διαφορετικές περιπτώσεις, μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πόλη και σε άλλες 2 περιπτώσεις στην ύπαιθρο. Δυστυχώς, είχαμε τον εμπρησμό 2 αστυνομικών οχημάτων, διάφορες υλικές ζημιές σε άλλα 2. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμό συναδέλφων, που παραλίγο να συμβεί και αυτό και γενικά δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα. Όμως η έγκαιρη επέμβαση, σε αρκετές περιπτώσεις, είχε αποτρέψει στο να έχουμε τραυματισμούς και άλλες ζημιές στις περιουσίες του κοινού».

Ο κ. Κυριάκου πρόσθεσε πως υπήρχαν, σε διάφορες περιοχές, προβλήματα και η αστυνομία αναγκάστηκε ταυτόχρονα και σε μικρός χρονικό διάστημα να επέμβει σε διαφορετικές περιπτώσεις, «τα μέλη μας διασπάστηκαν σε διάφορες περιοχές και μπορούμε να πούμε ότι έγιναν έρευνες και έχουμε παραλάβει διάφορα τεκμήρια. Έχουν εντοπιστεί εκρηκτικοί εμπρηστικοί μηχανισμοί, κροτίδες πυροτεχνήματα, έχουν παραληφθεί τεκμήρια. Επίσης, μπορούμε να πούμε ότι έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα, η οποία συνεχίζει τις έρευνες στις περιοχές, όπου είχαμε τα σοβαρά επεισόδια προς εντοπισμό των δραστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προειδοποιεί με μέτρα ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος-«Είμαστε μόνοι μας»

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού σημείωσε πως έγιναν διάφορα επεισόδια, όπου αρχικά έπρεπε να επέμβει η Αστυνομία για να διασφαλίσει το χώρο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να κατασβήσει τις φωτιές που άναβαν νεαροί σε ελαστικά και έριχναν στους δρόμους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, περίπολο μας μετέβη στη περιοχή, ώστε να εξασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, να κατασβήσει τη φωτιά. Με την άφιξη στη σκηνή, δέχθηκε πετροβολισμό και ρίψη μεγάλου αριθμού μολότοφ και ευτυχώς που οι συνάδελφοι κατάφεραν και διέφυγαν για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

 

  

  

  

  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον