Χριστός Ανέστη με επεισόδια-Φωτιές, μολότοφ και κάψιμο περιπολικού (vid&pics)

Την ώρα που η Κύπρος γιόρταζε την Ανάσταση του Κυρίου και έψαλλε το «Χριστός Ανέστη», Αστυνομία και Πυροσβεστική έτρεχαν δεξιά και αριστερά, ώστε να σβήσουν φωτιές και να σταματήσουν επεισόδια σε όλες τις επαρχίες.

Την ημέρα που ο χριστιανισμός γιορτάζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου και την αγάπη, κάποιοι νεαροί μόνο αγάπη δεν έδειξαν, αφού σε διάφορες επαρχίες παρατηρήθηκαν επεισόδια, με ρίψη κροτίδων και μολότοφ. Από νωρίς, το βράδυ του Σαββάτου άρχισαν οι φωτιές και οι κροτίδες, με την Πυροσβεστική να τρέχει να τις σβήσει, πριν επεκταθούν και προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές.

Σε Λάρνακα, Λευκωσία και Λεμεσό οι νεαροί αποφάσισαν να παραβιάσουν τα διατάγματα, που απαγόρευαν τις λαμπρατζιές και να ανάψουν φωτιές, με αποτέλεσμα οι Αρχές να τρέχουν ξοπίσω τους.

Στη Λεμεσό, μάλιστα και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο, τα επεισόδια φαίνεται να ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, αφού άγνωστοι, στη θέα αστυνομικών που έσπευσαν επιβλέψουν την σκηνή, έριξαν μολότοφ και έκαψαν περιπολικό.

  

 

Εξάλλου, εκρήξεις από κροτίδες ακούγονταν και μετά την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, στη 1:00 τα ξημερώματα, σε διάφορες περιοχές. 

Στην Λάρνακα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φανερωμένης, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε χωράφι, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω υπήρχε δεύτερη εστία φωτιάς. 

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάφο. Συγκεκριμένα, στο χωριό Παναγιά προσπάθησαν να δημιουργήσουν και να ανάψουν λαμπρατζιά στον περίβολο της εκκλησίας του χωριού.

Περιπολικά της Αστυνομίας έσπευσαν επί τόπου και παρά την αρχική άρνηση των νεαρών να συμμορφωθούν, και τις διάφορες απειλές που εκτόξευσαν εναντίον των μελών της δύναμις,  τελικά  φαίνεται ότι πείσθηκαν να μην προχωρήσουν στο άναμμα της λαμπρατζιάς.

Επίσης, μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου επενέβησαν χτες το απόγευμα στην Πάφο και σε άλλες πέντε περιπτώσεις, όπου σε συνεργασία με κοινοτικά συμβούλια και Δήμους απομάκρυναν κορμούς δέντρων και άλλα υλικά που είχαν συγκεντρώσει νεαροί για την δημιουργία λαμπρατζιών έξω από ιερούς ναούς των εκκλησιών τους.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 1ης  Μαΐου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 2ης  Μαΐου 2021 ανταποκρίθηκε  σε 272 κλήσεις για βοήθεια ,261 πυρκαγιές ,8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Οι κλήσεις πυρκαγιών κατανέμονται ως εξής:

ΣΥΝΟΛΟ : 261

  • Λευκωσία - 133
  • Λεμεσός -36
  • Λάρνακα -45
  • Πάφος -26
  • Αμμόχωστος - 12
  • ΕΜΑΚ -9

Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν κυρίως καύση ξηρών χόρτων, καύση άχρηστων υλικών, σκυβαλλοδοχείων και οποίες προκάλεσαν ελαφριές ζημιές σε διάφορα άλλα υλικά και υποστατικά.   

Πηγή φωτογραφιών για περιπολικό: Ρώμος Κοτσώνης / Πηγή βίντεο: Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων