Κυριακή 5 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τους έταξε δάνειο από ισπανική τράπεζα και τους έκλεψε 28,000 ευρώ

  16/04/2021 10:25
Τους έταξε δάνειο από ισπανική τράπεζα και τους έκλεψε 28,000 ευρώ

Τους έταξε δάνειο από ισπανική τράπεζα και τους έκλεψε 28,000 ευρώ

  16/04/2021 10:25

Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου με την απόσπαση του χρηματικού ποσού των 28.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε ότι καταγγέλθηκε χτες στο ΤΑΕ Πάφου από 49χρονο ότι με κάποια άλλα πρόσωπα συμφώνησαν να δραστηριοποιηθούν για τη δημιουργία εταιρείας. Για το σκοπό αυτό, όπως είπαν στην Αστυνομία, συμφώνησαν να συνάψουν δάνειο ύψους 3 εκατ. από Τράπεζα της Ισπανίας.

Προς το σκοπό αυτό ήρθαν σε επαφή με πρόσωπο Ισπανικής καταγωγής ο οποίος τους ανέφερε πως το δάνειο θα γινόταν από συγκεκριμένη τράπεζα της Ισπανίας.

Ο φερόμενος ως δράστης τους ζήτησε όπως αρχικά καταβάλουν το χρηματικό ποσό των 25.500 ευρώ και ακολούθως άλλες 2.500 χιλιάδες ευρώ, πού όπως ισχυρίστηκε αφορούσαν τα έξοδα για το δάνειο. Οι παραπονούμενοι απέστειλαν τα χρήματα σε συγκεκριμένο λογαριασμό σε τράπεζα της Ισπανίας.

Ωστόσο, όπως διαφάνηκε, είπε ο κ. Ιωάννου, επρόκειτο για υπόθεση απάτης, με αποτέλεσμα ο δράστης να καταφέρει να αποσπάσει από τους παραπονούμενους το πιο πάνω ποσό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Πάφου, ανέφερε πως η Αστυνομία για ακόμη μια φορά συστήνει στο κοινό να είναι πολύ προσεκτικό στις συναλλαγές του με το διαδίκτυο γιατί επιτήδειοι καραδοκούν.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση, ενώ θα χρειαστεί η συνδρομή της Ιντερπόλ Ισπανίας με σκοπό την διερεύνηση της υπόθεσης, κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας