Διοργανώθηκε συνέδριο για δικηγόρους για τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας

Διαδικτυακό συνέδριο για δικηγόρους με θέμα «Νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας: Ένα Βήμα Προόδου», διοργάνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό την παρουσίαση των Προτεινόμενων  Νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας.

Σε δελτίο Τύπου του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφέρεται ότι το συνέδριο πραγματοποιήθηκε εν αναμονή της συλλογής των σχολίων επί των Προτεινόμενων Κανονισμών από τη νομική κοινότητα. Οι πληροφορίες που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να συμβάλουν στην κατανόηση των νέων Κανονισμών και να υποβοηθήσουν τη διαδικασία προετοιμασίας των σχολίων.

Σημαντικότατη, αναφέρεται, ήταν η παρουσία του Λόρδου John Dyson, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, πρώην Master of the Rolls, Επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τη δημιουργία των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας στην Κύπρο.

Ο Λόρδος Dyson, μίλησε για τη φιλοσοφία των νέων Κανονισμών θεμελιακός σκοπός των οποίων θα είναι να καταστήσουν ικανά τα δικαστήρια να χειρίζονται τις υποθέσεις δίκαια, με αναλογικό κόστος και πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από ό, τι είναι δυνατό σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με φιλοξενούμενους εν ενεργεία δικηγόρους και δικαστές από Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Ως πρωτεργάτης της Μεταρρύθμισης, το Ανώτατο Δικαστήριο εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου και προσβλέπει στην αποτελεσματική εφαρμογή ενός εκσυγχρονισμένου συστήματος απονομής δικαιοσύνης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών-Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο