Ακόμη δεν κάλεσαν για κατάθεση τον πολιτικό που καταγγέλθηκε για παρενόχληση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών σε σχέση με τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, οι οποίες διερευνώνται με εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι εξετάσεις και οι φάκελοι να διαβιβαστούν στην Νομική Υπηρεσία, ώστε να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το βάρος των ερευνών, πέφτει στην υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη και από το χώρο του πολιτισμού, με τους ανακριτές να συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις, είτε από πιθανά θύματα, είτε από πρόσωπα που γνώριζαν.

Ωστόσο, αν και η υπόθεση του πολιτικού προσώπου που είδε πρώτα το φως της δημοσιότητας, επισκιάστηκε από αυτές που ακολούθησαν, και αυτή κρίνεται σοβαρή, λαμβάνοντας υπόψη πως πρόκειται για πρόσωπο που κατείχε επί σειρά ετών τη θέση του βουλευτή και στη συνέχεια ευρωβουλευτή.

Η είδηση, είδε το φως της δημοσιότητας 15 Φεβρουαρίου, ενώ η καταγγελία έγινε μερικές μέρες προηγουμένως στο Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια, εντούτοις, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά, ο πολιτικός ακόμη δεν κλήθηκε για κατάθεση (σ.σ τελευταία ενημέρωση 03/03/21), γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, λαμβάνοντας υπόψη ο Μητροπολίτης κατέθεσε μετά την πρώτη καταγγελία. Σημειώνεται πως η καταγγελία σε βάρος του, τέθηκε ενώπιον των Αρχών περίπου την ίδια περίοδο.

Υπενθυμίζεται, ότι γυναίκα κατήγγειλε άσεμνη επίθεση και παρενόχληση από τον πολιτικό, ενώ τα αδικήματα διαπράχθηκαν στο εξωτερικό. Συνεπώς, ο κύκλος των ερευνών περιλαμβάνει καταθέσεις τόσο από την νεαρή, όσο και από το οικογενειακό της περιβάλλον, και ακολούθως από τον καταγγελλόμενο, ο οποίος ωστόσο ακόμη δεν κατέθεσε.

Ωστόσο, άμεσες ήταν οι ενέργειες σε σχέση με τη διαρροή της είδησης, για την οποία μάλιστα διέταξε έρευνα η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων, ενώ ανάλογη έρευνα δεν διατάχθηκε για τις υπόλοιπες υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους, όπως έγινε και στην Ελλάδα και στην Αμερική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα καταγγελία εναντίον σκηνοθέτη στην Κύπρο-«Νόμιζα ότι άξιζα να με δέρει»

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον