Σε ρυθμούς διαδικτυακού καρναβαλιού η Λεμεσός-Στους δρόμους η Αστυνομία και Ε.Φ

Σε ρυθμούς διαδικτυακού καρναβαλιού μπαίνει από σήμερα Τσικνοπέμπτη η Λεμεσός. Μια μέρα διαφορετική και ένα καρναβάλι αλλιώτικο, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. Το φετινό καρναβάλι μπορεί να έχει διαφορετικό χαρακτήρα, ωστόσο ο Δήμος Λεμεσού θα επιδιώξει να προσφέρει στον κόσμο την ίδια χαρά, δημιουργώντας το κλίμα του λεμεσιανού καρναβαλιού, όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Δήμος Λεμεσού, θα διοργανώσει εκδηλώσεις και ζωντανές παραστάσεις, οι οποίες θα αρχίσουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 13 Μαρτίου, ενώ καθ' όλη την διάρκεια των καρναβαλιού θα διεξάγεται στα δημοτικά σχολεία της πόλης διαγωνισμός ζωγραφικής. Την ίδια ώρα, στους δρόμους της Λεμεσού, θα βρεθεί σήμερα το άρμα με τον περσινό Βασιλιά «Λεμέσιο».

Μιλώντας στον REPORTER, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παραστάσεις στο Παττίχειο θέατρο, σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου και θα προβάλλονται σε ειδικό link, ώστε να μπορεί ο καθένας να τις παρακολουθήσει από το σπίτι του.

«Την Παρασκευή 5 Μαρτίου, η μια παράσταση είναι με τίτλο, ''Ήρταν οι σήκωσες’’, πρόκειται για μια εκδήλωση για το παραδοσιακό κυπριακό καρναβάλι. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου και θα είναι Διαγωνισμός Πελλόμασκας και έξυπνης αμφίεσης με τη συνοδεία του DJ MadMax. Η τρίτη εκδήλωση θα γίνει στις 12 Μαρτίου, με αθηναϊκές καντάδες και με τίτλο ‘’Λες και ήταν χθες’’, ενώ η τέταρτη θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου, από τους κανταδόρους της πόλης μας.

Ταυτόχρονα, θα εγκαινιαστούν σήμερα τρεις εκθέσεις, μια ζωγραφικής, με θέμα το καρναβάλι στο Δημοτικό Μέγαρο, μια έκθεση φωτογραφίας. Οι άλλες δυο εκθέσεις, φωτογραφίας και γελοιογραφίας, θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυπρίων γελοιογράφων. Παράλληλα, θα γίνει ένας διαγωνισμός ζωγραφικής σε όλα τα δημοτικά της πόλης μας, με πολλά και όμορφα βραβεία για τα τρία πρώτα ζωγραφικά έργα από κάθε σχολείο που θα επιλεγούν».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, ανέφερε ότι φέτος στη Λεμεσό, θα γιορτάσουν ένα διαφορετικό καρναβάλι, συμβατό με τους περιορισμούς που υπάρχουν και έτσι θα γίνει προσπάθεια, να σταλεί με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της αισιοδοξίας στο κόσμο, εν μέσω και της πανδημίας.

«Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε να περάσουν αυτές οι ημέρες, χωρίς να δώσουμε στον κόσμο της Λεμεσού και της Κύπρου γενικότερα, το κλίμα και τα μηνύματα του λεμεσιανού καρναβαλιού. Μηνύματα χαράς και ελπίδας για την επόμενη ημέρα, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που περνά ο τόπος μας. Ταυτόχρονα δεν θα μπορούσαμε να γιορτάζουμε το καρναβάλι, όπως το γιορτάζαμε παραδοσιακά, γιατί οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας πρέπει να τύχουν απολύτου σεβασμού. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους συμπολίτες μας, είναι να χαρούν και να νιώσουν το καρναβάλι, τηρώντας όμως με υπευθυνότητα τους επιβαλλόμενους περιορισμούς, ώστε να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό να εξέλθουμε από την κατάσταση αυτή των περιορισμών της πανδημίας».

Παράλληλα, ο κ. Νικολαΐδης δήλωσε ότι «το καρναβάλι συμβαδίζει με την ιστορία και τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας. Ξαναζήσαμε καρναβάλι σε δύσκολες περιόδους, όπως ήταν η εισβολή, το κούρεμα και πάντα βρισκόταν ο τρόπος και προσαρμοζόταν στις συνθήκες. Είναι ένας θεσμός που έχει ιστορία, πάνω από 100 χρόνια τουλάχιστον η σύγχρονη εκδοχή του λεμεσιανού καρναβαλιού και συνεχίζει αυτή την ιστορία και θα τη συνεχίζει, ώσπου θα υπάρχουν λεμεσιανοί», προσθέτοντας πως «καταλαβαίνουμε την ανάγκη του κόσμου, μετά από τόσους μήνες με τα περιοριστικά μέτρα, να ψυχαγωγηθεί, όμως είναι εδώ που χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και αποφασιστικότητα για να μην υπάρξει οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης. Με αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την περίοδο αυτή, όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Αυξημένα μέτρα Αστυνομίας-Στους ελέγχους και η Ε.Φ.

Την ίδια ώρα, αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας, στους οποίους θα συμμετέχουν και μέλη της Εθνικής Φρουράς, προς αποφυγή οποιοδήποτε παρατράγουδων και τήρηση των περιοριστικών μέτρων, αφού η Τσικνοπέμπτη είναι μια μέρα που παραδοσιακά ο κόσμος της Λεμεσού, γιόρταζε με μεγάλες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Λεμεσού, Μαρίνο Βασιλείου, «λόγω της ορθόδοξης παράδοσης της συγκεκριμένης ημέρας αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων στην επαρχία, η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, θα λάβει αυξημένα μέτρα επιτήρησης και ελέγχων σε χώρους, στους οποίους παραδοσιακά μαζευόταν οι λεμεσιανοί για να διασκεδάσουν την Τσικνοπέμπτη».

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλείου, «θα υπάρξουν πέραν των 30 περιπόλων, όπου σε αυτά θα βρίσκονται μεικτά περίπολα, τόσο από δώδεκα στρατιωτικούς, όσο και από τέσσερις τελωνειακούς λειτουργούς, οι οποίοι πρόσφατα έχουν αποσταλθεί για ενίσχυση και βοήθεια της Αστυνομίας Λεμεσού στον έλεγχο και εφαρμογή των διαταγμάτων. Στόχος της Αστυνομίας, δεν είναι οι καταγγελίες, αλλά ο έλεγχος και η εφαρμογή της Νομοθεσία για τη Λοιμοκάθαρση».

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών