Δρακόντεια μέτρα για τις διαμαρτυρίες-Πληροφορίες για σχεδιαζόμενα επεισόδια

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Αστυνομία για τις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες σε Λευκωσία και Λεμεσό το ερχόμενο Σάββατο, με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι, στον απόηχο των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Όπως σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ωστόσο, έτσι και σε αυτές που προγραμματίζονται, θα γίνουν υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας, η οποία έχει καταρτήσει ειδικό σχέδιο δράσης, ώστε να αποφευχθούν νέα έκτροπα που θα οδηγήσουν σε μια χαοτική κατάσταση, ενώ την ίδια ώρα αξιολογούνται πληροφορίες που θέλουν πρόσωπα να σχεδιάζουν επεισόδια με σκοπό να έρθουν σε σύγκρουση με την Αστυνομία. 

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μετά από  τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο, είπε ότι «έχουν παρουσιαστεί όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής ώστε να σχεδιαστεί το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης και η αστυνομία θα βρίσκεται στα σημεία για να επιβλέψει».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Χρίστος Ανδρέου, «οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι κάποια πρόσωπα θα παρεισφρήσουν στην εκδήλωση το Σάββατο. Εμείς ως Αστυνομία ακολουθούμε τη νομοθεσία και τα διατάγματα. Είμαστε υποχρεωμένοι και καθήκοντος θα βρισκόμαστε στο σημείο. Σε αρκετές εκδηλώσεις και κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουμε αστυνομεύσει και δεν είχε υπάρξει οτιδήποτε το μεμπτό».

Κληθείς να σχολιάσει για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στην πρόσφατη διαμαρτυρία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως «υπάρχει αρκετό φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό όσο αφορά αυτή τη εκδήλωση. Και έχουμε δει αρκετές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό μιλά από μόνο του. Βλέπουμε σκηνές που δεν έχουν παρουσιαστεί από τις πρώτες μέρες, βλέπουμε πρόσωπα που έχουν επιτεθεί στην Αστυνομία». 

Για τη χρήση του οχήματος Αίαντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, είπε ότι αυτό αναλύεται. «Η αστυνομία δρα αναλόγως της περίπτωσης και σε υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον μας. Δεν είναι θέμα απειλής. Στην περίπτωση που υπάρξει οχλαγωγία, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διαλύσει την εκδήλωση και η Αστυνομία λειτουργεί βάσει νομοσχέδιων».

Στο μεταξύ κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίες αρχίζουν από σήμερα, με την πρώτη να πραγματοποιείται στη Λεμεσό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα