Σε λειτουργία το Ειδικό Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων βίας στην οικογένεια εντός ΤΑΕ Πάφου

Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του το Ειδικό Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων και καταγγελιών βίας στην οικογένεια στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, το οποίο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, και Υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, επανδρώθηκε κατάλληλα και δόθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως το Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων για τη βία στην οικογένεια συστάθηκε με πρωτοβουλία της ηγεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Πάφου, με σκοπό να εξειδικευτούν άτομα περισσότερο στην διερεύνηση αυτών των πολύ σοβαρών υποθέσεων.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, το Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων για την βία στην οικογένεια άρχισε την λειτουργία του στην Πάφο και αποτελείται από εξειδικευμένους Αστυνομικούς ενώ υπάγεται στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Το Κλιμάκιο αυτό, συμπλήρωσε “εδρεύει στο ΤΑΕ Πάφου, και θα είναι κάτω από την εποπτεία και έλεγχο του Υπευθύνου του ΤΑΕ Πάφου”. Στο Κλιμάκιο υπάρχει αξιωματικός ως επικεφαλής, ο οποίος, όπως είπε, θα χειρίζεται τις υποθέσεις βίας στην οικογένεια που συμβαίνουν σε όλη την Επαρχία Πάφου. Οι καταγγελίες για τέτοιου είδους υποθέσεις θα γίνονται κατευθείαν στο Ειδικό Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων και καταγγελιών βίας στην οικογένεια, εκτός από κάποιες περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης επέμβασης και θα καταγγέλλονται στους τοπικούς σταθμούς μέχρι να επέμβει το Ειδικό Κλιμάκιο, συνέχισε.

Η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου, είπε ο κ. Ιωάννου, επανειλημμένα έχει δώσει τα μηνύματα για πλήρη διερεύνηση τέτοιων αδικημάτων οι οποίες χρειάζονται λεπτό χειρισμό, προσθέτοντας πως τα άτομα που επιλέχθηκαν να απαρτίζουν αυτό το Κλιμάκιο στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, έτυχαν σχετικής εκπαίδευσης για να ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντά τους.

Επεσήμανε ακόμη πως τα μέλη που στελεχώνουν το Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων και καταγγελιών βίας στην οικογένεια δεν θα ασχολούνται με άλλα καθήκοντα και υποθέσεις, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα και επάρκεια στην διερεύνηση υποθέσεων βίας και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των θυμάτων και των παιδιών τους.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως έχει ήδη λειτουργήσει Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων και καταγγελιών βίας στην οικογένεια στη Λεμεσό και στη Λάρνακα.

Ειδικό Κλιμάκιο και στη ΑΔΕ Αμμοχώστου

Ειδικό Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων που αφορούν αδικήματα βίας στην οικογένεια συστάθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας «στις 15 Φεβρουαρίου 2021 λειτούργησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου το Ειδικό Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων που αφορούν αδικήματα βίας στην οικογένεια».

Προστίθεται ότι «το συγκεκριμένο Κλιμάκιο το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπεύθυνου ΤΑΕ Αμμοχώστου, αποτελείται από εξειδικευμένους αστυνομικούς οι οποίοι θα ασχολούνται μόνο με καταγγελίες και υποθέσεις που αφορούν βία στην οικογένεια».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»