Αθώος ο 51χρονος για τη ληστεία μαμούθ από οικία Ρώσου επιχειρηματία

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού  αθώωσε τον 51χρονο, ο οποίος συνελήφθη για την ληστεία μαμούθ, που σημειώθηκε σε οικία Ρώσου επιχειρηματία, στη Λεμεσό. Το Δικαστήριο ανέφερε πως ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης κρίθηκε αναξιόπιστος αφού υπέπεσε σε πολλαπλές αντιφάσεις κατά την αντεξέταση, οι οποίες σφράγισαν και την τύχη της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο 51χρονος αντιμετώπιζε αρχικά τις κατηγορίες της συνομωσίας και αυτή της ληστείας, ύψους 729.000 ευρώ, αδικήματα που επισυνέβησαν το 2014 στην Μουταγιάκα της Λεμεσού, σε σπίτι Ρώσου επιχειρηματία.

Αρχικά ο κατηγορούμενος αθωώθηκε και στα δύο αδικήματα από το στάδιο του εκ πρώτης όψεως  και το Κακουργιοδικείο  εφαρμόζοντας τις πρόνοιες του Άρθρου 83(1) της Ποινικής Δικονομίας τροποποίησε το κατηγορητήριο και κάλεσε τον κατηγορούμενο σε απολογία μόνο για το αδίκημα της συνομωσίας για διάπραξη κακουργήματος και συγκεκριμένα κλοπής, με τον 51χρονο να επιλέγει το δικαίωμα της σιωπής μετά από οδηγίες του δικηγόρου του.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του 51χρονου, Πάρις Λοϊζου κατά τις τελικές αγορεύσεις  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ως προκύπτει από την αντεξέταση ο βασικότερος μάρτυρας κατηγορίας υπέπεσε σε σοβαρότατη αντίφαση που δεν αφήνει περιθώρια για την υπόθεση όσον αφορά την ισχυριζόμενη συμφωνία ως η θέση του μάρτυρα  να μοιραστούν τα κλοπιμαία μεταξύ 6 ατόμων αφού παρόντες στην μοναδική συνάντηση ήσαν μόνο 5 άτομα αφού ο ένας εξ αυτών είχε διαφορές με ένα από τους εμπλεκόμενους και δεν ήθελε να γνωρίζουν την παρουσία του στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση καταδικάστηκαν άλλα 4 άτομα σε ποινές φυλάκισης 10,9,8 και 5 χρόνων και εκδικάζετε ακόμη ένα άτομο στην Ρωσία.

Δειτε Επισης

Στην Αρχιεπισκοπή ξανά οι μοναχοί για τη Μονή Αββακούμ-Καταθέτουν στην Ανακριτική Επιτροπή
Δεκαεννιάχρονος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του οχήματος μετά από τροχαίο-Επενέβη η Πυροσβεστική
Βλέπει πρώτα Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ η Ολγκίν-Αναχωρεί την Τρίτη από την Κύπρο
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 52χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος μετά από τροχαίο στο Παραλίμνι
Οι δεξαμενές των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι στοχεύσεις των κομμάτων και οι εκπλήξεις
Στο μικροσκόπιο της Βουλής οι ψευδείς εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Ξεπέρασαν τις 2.000 τα πρόστιμα σε χρήστες σκούτερ-Οι μισοί οδηγούν σε μη επιτρεπόμενους χώρους
Κοντά στη λύση για τη στελέχωση των ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ ΥΠΑΝ και εκπαιδευτικοί-Εν αναμονή τελικών θέσεων
Συνελήφθη 37χρονος για κλοπή καλωδίων και εργαλείων αξίας 140 χιλιάδων ευρώ
«Η Εισαγγελία ντροπιάζει τη δικαιοσύνη στην Κύπρο»-Έξω από το Προεδρικό η διαμαρτυρία υπέρ Ελεγκτή