Σάββατο 27 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βόμβα από Πιττάτζιη, δημοσιεύει ηχογράφηση με Al Jazeera-«Έκαμνα υπομονή…»

  27/01/2021 21:19
Βόμβα από Πιττάτζιη, δημοσιεύει ηχογράφηση με Al Jazeera-«Έκαμνα υπομονή…»

Βόμβα από Πιττάτζιη, δημοσιεύει ηχογράφηση με Al Jazeera-«Έκαμνα υπομονή…»

  27/01/2021 21:19

Περίπου τρεις μήνες μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera και τη δημοσιοποίηση ντοκιμαντέρ στο οποίο απεικονιζόταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης και ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης, ο ένας εκ των πρωταγωνιστών περνά στην αντεπίθεση, δίνοντας στη δημοσιότητα τις δικές του… ηχογραφήσεις.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ερευνητική επιτροπή για τα χρυσά διαβατήρια, η οποία διορίστηκε στον απόηχο των αποκαλύψεων, αλλά και οι έρευνες της Αστυνομίας, ο Ανδρέας Πιττάτζιης, αποκάλυψε πως είχε ηχογραφήσει και ο ίδιος συνομιλίες του με τους δήθεν επενδυτές, ισχυριζόμενος ότι τα όσα καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ, είναι «κομμένα» και απουσιάζει μέρος των συνομιλιών τους, το οποίο όπως υποστηρίζει ήταν καθοριστικό.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ανδρέας Πιττάτζιης γράφει, «φερθήκατε άτιμα. Δεν “παίξατε” την αλήθεια. Ζυγίσατε το ακροατήριο. Αυτή τη νέα Κύπρο. Του Κολοσσαίου. Αυτήν που μπούχτισε από τη διαφθορά και διψά για αίμα. Που μου έστελναν μηνύματα να πεθάνω, να πάθω καρκίνο, να εξαφανιστώ και άλλα κοσμητικά επίθετα. Τα ψεύτικα μονταρισμένα σας πλάνα τελειώνουν εδώ! Γιατί δεν ήσασταν οι μόνοι που ηχογραφούσατε...»

Σημειώνει επίσης πως «κράτησα για τρεις μήνες το στόμα μου κλειστό. Άφησα τα κοράκια του Al Jazeera να φαν και το τελευταίο κομμάτι σάρκας από πάνω μου και τη ψυχή μου. Έκαμνα υπομονή… Μάτωσα, εξευτελίστηκα, έκλαψα, προδόθηκα, διαπομπεύθηκα, ταπεινώθηκα, περιθωριοποιήθηκα, διερευνήθηκα, κτυπήθηκα. Έκαμνα υπομονή… Κάποιος φίλος έγραψε σε ένα άρθρο του για εμένα, ότι "στο τάφο του θα γράφει 25 χρόνια τίμιος και μετά δικηγόρος". Έκαμνα υπομονή… Όχι φίλε... στο τάφο μου θα γράφει “ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς”».

Κύριοι του Al Jazeera, συνεχίζει ο δικηγόρος, «όταν παίξατε το απόσπασμα για την αλλαγή του ονόματος, γιατί δεν "παίξατε" αυτά που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σας είπα; Γιατί μοντάρατε και με μια ψεύτικη ταινία πήγατε να σκοτώσετε έναν άνθρωπο που δεν σας έφταιξε; Που να υπολογίζατε όμως εσείς οι τουρκόφιλοι, τα μεγαθήρια, ότι αυτός ο δικηγοράκος από μια μικρή πόλη της μικρής Κύπρου σας υποψιάστηκε... και δεν ηχογραφούσατε μόνον εσείς. Με το αίμα να στάζει ακόμα, σηκώνομαι πάνω και σας προκαλώ. Όσο δυνατοί κι αν είστε. Όσους Εμίρηδες και δισεκατομμύρια έχετε πίσω σας».

Συνεχίζει λέγοντας πως «“THIS IS CYPRUS”. Η ατάκα που έλαβε “Όσκαρ” διαφθοράς. Ήταν αλήθεια όμως; Παρουσιάσατε ότι δήθεν τον συγκεκριμένο παράνομο θα του άλλαζα το όνομα και ΜΕΤΑ θα του έβγαζα Κυπριακό Διαβατήριο. Δεν παίξατε ότι με ρωτήσατε ΓΕΝΙΚΑ για τη διαδικασία και ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΑ για τον δήθεν παράνομο…Δεν παίξατε αυτά που πραγματικά σας είπα. Τα ΜΟΝΤΑΡΑΤΕ και σερβίρατε ψεύτικο πιάτο».  

Διεκρινίζει ακόμα ότι το «K.Y.C. που θα ακούσετε στην ηχογράφηση, σημαίνει: Know Your Client (KYC). Είναι οι έλεγχοι που γίνονται σύμφωνα με τον Νόμο 188(Ι)/2007 για να διαπιστωθεί ότι τα χρήματα μιας συναλλαγής προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες. Εκατοντάδες σελίδες εγγράφων. Σας έδειξα κύριοι του Al Jazeera την λίστα των εγγράφων που απαιτούνται. Ότι πριν γίνει οποιαδήποτε επένδυση/αίτηση πρέπει να γίνει η έρευνα με βάση το νόμο. Γιατί δεν το είπατε; Γιατί δεν την δείξατε και εσείς; Σας ΕΔΙΩΞΑ από το γραφείο μου όταν δεν δίνατε τα στοιχεία, γιατί δεν το παίξατε; Ήρθατε πίσω και με διαβεβαιώσατε ότι θα μου στέλνατε τα στοιχεία να ελέγξω τι πραγματικά και ΑΝ όντως αντιμετώπιζε κάτι ο πελάτης σας. Γιατί δεν το παίξατε; Γιατί δεν είπατε ότι στις 26/10/2019 και ώρα 10:20 μ.μ. σας είπα ξεκάθαρα ότι ο πελάτης σας ΔΕΝ θα μπορούσε να λάβει Κυπριακό Διαβατήριο».

Καταλήγοντας, προκαλεί, όπως αναφέρει «κύριοι του Al Jazeera να διαψεύσετε την πρώτη (απο τις πολλές) ηχογράφηση. Σας ΠΡΟΚΑΛΩ να πείτε ότι τα ακόλουθα δεν είναι λόγια που σας είπα στις 25/10/2019 και ώρα 03:10 το απόγευμα. Σας ΠΡΟΚΑΛΩ να μας εξηγήσετε γιατί τα αποκρύψατε. Σας ΠΡΟΚΑΛΩ να καλύψω ΟΛΑ τα έξοδα να στείλετε τις πραγματικές σας ηχογραφήσεις, όχι τα μονταρισμένα και ψεύτικα πλάνα που παίξατε.  This IS Cyprus Al Jazeera. And I am not afraid of you. I summon you to the Court of Public Opinion and I dare you to respond.  Oι δίκαιοι δεν χάνονται στις δίκες του χρόνου».

Απόσπασμα της ηχογράφησης:

Al Jazzera: Το K.Y.C γίνεται πριν αλλάξει το όνομα του;

Πιττάτζης: Ναι. Πρώτα γίνεται η επένδυση, παίρνει το διαβατήριο και μετά αλλάζει το όνομα του. Μετά που θα ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και έχει την επίσημη απάντηση από την Κυβέρνηση, που θα λέει «ναι, θέλουμε να είσαι ένας από εμάς», τότε μπορεί να αλλάξει το όνομα, όσες φορές θέλει. Σημειώστε ότι σε αυτά που λέω δεν υπάρχει κάτι παράνομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας