«Aν δεν δεχόμαστε την κριτική ως πολιτικοί, να μην αναλαμβάνουμε πολιτικές θέσεις»

Μετά το σάλο,αλλά και τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε για την καταγγελία της υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη, για τον parody λογαριασμό που δημιουργήθηκε στο όνομά της στο twitter, η Κυβέρνηση έσπασε τη σιωπή της και τοποθετήθηκε για πρώτη φορά επί του θέματος, διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
 
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε αρχικά πως, είναι αχρείαστη η συζήτηση για το θέμα. Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει κατά πόσον είναι αχρείαστη η υπόθεση όπως εξελίχθηκε ή αχρείαστη η αντίδραση της κοινωνίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαμήνυσε πως «ο καθένας μπορεί να αντιδρά όπως θέλει. Η ίδια η υπουργός είπε πως δεν θα προχωρήσει σε καταγγελία. Απ’ ότι γνωρίζω έγιναν καταγγελίες από 50 και πολιτικά πρόσωπα και η Αστυνομία μελετά αυτές τις καταγγελίες».
 
Σημείωσε επίσης ότι «σε παρόμοια περίπτωση τέως προέδρου της Δημοκρατίας, η ίδια διαχείριση έγινε».
 
Για το κατά πόσον η αντίδραση της υπουργού ήταν υπερβολική, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι «το πως αντιδρά ο καθένας, είναι θέμα υποκειμενικό και όχι αντικειμενικό. Άλλοι έχουν περισσότερη ανοχή, άλλοι έχουν λιγότερη, άλλοι δεν έχουν καθόλου. Δεν είναι θέμα πως το αντιμετωπίζουν».
 
Ως προς τις κατηγορίες που ακούστηκαν κατά της κ. Γιολίτη για κατάχρηση εξουσίας, επισήμανε ότι «υπάρχουν και παρεξηγήσεις σε αυτό το θέμα. Η υπουργός Δικαιοσύνης είναι η προϊστάμενη της Αστυνομίας, αλλά δεν παρεμβαίνει στα επιχειρησιακά της Αστυνομίας. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Το πως θα διαχειριστεί η Αστυνομία μια υπόθεση δεν είναι θέμα της υπουργού».
 
Συνέχισε λέγοντας πως, «εξ’ όσων γνωρίζω υπάρχουν δεκάδες παράπονα από πολιτικά πρόσωπα για τέτοιες υποθέσεις και η Αστυνομία διαχειρίζεται τέτοιες υποθέσεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Αν έπρεπε να γίνει ένταλμα έρευνας δεν το γνωρίζω. Εκείνο που λέω όμως, είναι ότι ίσως δίνουμε λίγο περισσότερη διάσταση στο θέμα. Δεν λέω ότι ο καθένας δεν δικαιούται να έχει την άποψή του, αλλά αν δεν έχουμε τη δύναμη να δεχθούμε κριτική ως πολιτικοί, τότε να μην αναλαμβάνουμε πολιτικές θέσεις. Είναι ένα όμως η κριτική και άλλο τα προσωπικά δεδομένα, είναι άλλο σε ένα λογαριασμό να υπάρχει η φωτογραφία μου και αρχικά δεν είχε τη λέξη parody».
 
Καταλήγοντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπέδειξε πως «θα ευχόμουν να μην είχαν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα. Απ’ εκεί και πέρα λέω ότι είναι υποκειμενικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο καθένας το θέμα. Είμαστε σε δημοκρατικό πολίτευμα και ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, φθάνει να μην ξεπερνά τα όρια που καθορίζουν ηθικές αρχές. Ποιος δεν θα έλεγε μακάρι να μην συνέβαιναν όλα αυτά. Αλλά δεν μπορώ να αδικήσω την υπουργό που αισθάνθηκε κάποια στιγμή ότι παρατραβάει αυτό το πράγμα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ