Αποβίβασαν μετανάστες από πλοιάριο στην Πάφο-Τους ανέκοψε η Λιμενική

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο προσώπων, φερόμενων ως διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Συρία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ταχύπλοο σκάφος μετέφερε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον κατεχόμενο Λιμνίτη ομάδα δεκατριών παράτυπων μεταναστών, τους οποίους αποβίβασε στην ακτή. Οι δεκατρείς Σύροι πρόσφυγες, 6 άνδρες, 3 γυναίκες, 3 ανήλικα παιδιά και 1 βρέφος, αμέσως μετά την αποβίβαση τους στην ακτή πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα σε παραλία του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας από μονοπάτι εντός της νεκρής ζώνης.

Οι δύο φερόμενοι διακινητές, μετά την αποβίβαση των παράτυπων μεταναστών, επιχείρησαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια, αλλά το σκάφος τους ανακόπηκε στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου από σκάφος της Λιμενικής. 

Οι φερόμενοι ως διακινητές έχουν συλληφθεί, ενώ το σκάφος τους έχει κατασχεθεί. Οι παράτυποι μετανάστες μετά  την καταγραφή των στοιχείων τους προωθήθηκαν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκος Κλεάνθους, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη συνεχιζόμενη εισροή μεταναστών στην περιοχή και επανέλαβε το πάγιο αίτημα της κοινοτικής αρχής Κάτω Πύργου Τηλλυρίας για τη λειτουργία σταθμού της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στον Πύργο, με την επάνδρωση μεγαλύτερου και πλήρους στελεχωμένου σκάφους.

Κάλεσε μάλιστα για επιτάχυνση της εγκατάστασης λυόμενου υποστατικού στην περιοχή για τη λειτουργία του σταθμού στο χώρο που παραχώρησε η κοινοτική αρχή Κάτω Πύργου.

Η ανησυχία μας, είπε ο κ. Κλεάνθους, γίνεται πιο έντονη λόγω και της πανδημίας του Covid- 19, σημειώνοντας πως από 18 παράτυπους μετανάστες που είχαν αφιχθεί στο παρελθόν στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, οι 8 ήταν φορείς του ιού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ