Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στις 17 Δεκεμβρίου η απόφαση για την υπόθεση μεταφοράς 20 περίπου κιλών κάνναβης

  23/11/2020 17:24
Στις 17 Δεκεμβρίου η απόφαση για την υπόθεση μεταφοράς 20 περίπου κιλών κάνναβης

Στις 17 Δεκεμβρίου η απόφαση για την υπόθεση μεταφοράς 20 περίπου κιλών κάνναβης

  23/11/2020 17:24
Για τις 17 Δεκεμβρίου επιφύλαξε το Δικαστήριο την απόφαση του αναφορικά με την υπόθεση μεταφοράς 20 περίπου κιλών κάνναβης μέσω του αεροδρομίου Πάφου, με κατηγορούμενο 39χρονο.

Στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου εξετάστηκε εκ πρώτης όψεως το θέμα που έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και δικηγόροι Μαρία Σατολιά και Ηλίας Σατολιάς. Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν εισήγηση ότι εκ πρώτης όψεως δεν αποδεικνύονται τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος και ότι η μαρτυρία της 35χρονης μάρτυρος κατηγορίας είναι αναξιόπιστη και αντινομική και πρέπει ο κατηγορούμενος να απαλλαχθεί και να αθωωθεί από τις κατηγορίες. Πρόσθεσαν επίσης, ότι κανένα λογικό Δικαστήριο δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τεκμήριο ενοχής εναντίον του κατηγορούμενου .

Η εισήγηση των συνηγόρων υπεράσπισης δεν έγινε αποδεκτή από το Κακουργιοδικείο Πάφου και κατόπιν τούτου οι δύο πλευρές , ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου και οι συνήγοροι υπεράσπισης προχώρησαν στις τελικές αγορεύσεις για την αξιολόγηση της μαρτυρίας. 

Ο κ. Χατζηκύρου αναφέρθηκε στα αδικήματα και στο ότι πέραν πάσης αμφιβολίας το Δικαστήριο μπορεί να καταδικάσει τον κατηγορούμενο με βάση την μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον του , ενώ ο  συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου Ηλίας Σατολιάς αναφέρθηκε στους λόγους που δεν πρέπει το Δικαστήριο να καταδικάσει τον πελάτη του.

Συγκεκριμένα επικαλέστηκε τους λόγους ότι η μόνη μαρτυρία που υπάρχει ενώπιον του Δικαστηρίου είναι από μάρτυρα κατηγορίας η οποία έχει καταδικαστεί στην ίδια υπόθεση  για τα εν λόγω αδικήματα. Ανέφερε, πως με βάση την μαρτυρία  που δόθηκε ενώπιον του μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί και η αμφιβολία της μη διάπραξης των αδικημάτων.  

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο 39χρονος φέρεται την 25η Οκτωβρίου του 2018 να συμμετείχε στην διάπραξη του ποινικού αδικήματος της παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του αεροδρομίου Πάφου και συγκεκριμένα προήγαγε ή συμβούλεψε την 35χρονη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη να εισαγάγει στην Κυπριακή Δημοκρατία κάνναβη συνολικού βάρους 19 κιλών και 997 γραμμαρίων.

Ο 39χρονος τελεί υπό κράτηση μετά από αίτημα της κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου από τον Ιούλιο του 2020, ενώ ένσταση στην κράτηση του δεν έφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του, για το λόγω καθότι ο κατηγορούμενος δεν έχει δεσμούς με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημειώνεται πως η 35χρονη έχει καταδικαστεί το 2019 σε ποινή φυλάκιση εννέα ετών και είναι αυτή που εισήγαγε στην Κυπριακή Δημοκρατία την κάνναβη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας