ΒΙΝΤΕΟ: Σφοδρή κακοκαιρία, πλημμύρισαν δρόμοι-Έτρεχε η Πυροσβεστική

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αλλά και στη Λεμεσό, με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
 
Στο Παραλίμνι, η λεωφόρος 1ης Απριλίου, έχει πλημμυρίσει, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για άντληση νερού από τρία υποστατικά σε Παραλίμνι, Δερύνεια και Σωτήρα.
Επίσης υπήρξαν κλήσεις για πλημμυρισμένους δρόμους και περί τούτου ενημερώθηκαν για διεκπεραίωση και άνοιγμα των φρεατίων οι τοπικές αρχές.
 
Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, συνέστησε προσοχή, αφού σε πολλές περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου (Παραλίμνι, Σωτήρα, Λιοπέτρι, Αυγόρου κ.ά), επικρατούσαν έντονες βροχοπτώσεις, πτώση κεραυνών και οι δρόμοι έχουν καταστεί ολισθηροί και επικίνδυνοι.
Στη Λεμεσό, υπήρξε σε κάποιες περιοχές έντονη χαλαζόπτωση, ισχυροί άνεμοι και κεραυνοί, ενώ επίσης δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Υπενθυμίζεται ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία, έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα πλήττουν το νησί μέχρι αύριο το απόγευμα.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ασθενής ύφεση δημιουργείται στην περιοχή της Ρόδου και κινείται νοτιοανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό του επόμενου τριημέρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά το πλείστον συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί και αργότερα στα νότια και δυτικά παράλια νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 βαθμούς στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι γενικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ενώ κυρίως στα παράλια πιθανό να εκδηλωθεί καταιγίδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Αύριο το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί και αργότερα βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με σποραδικές βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας αλλά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Παρασκευής που είναι κοντά στα κανονικά για την εποχή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα φέρουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα είναι λίγο ψηλότερη των κανονικών της εποχής.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με την Κυριακή.

*ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών