Καταγγελία για επίθεση σε μαθήτριες επειδή σήκωσαν πλακάτ για την ειρήνη στα τούρκικα

Σε καταγγελία στην Αστυνομία για επίθεση που δέχθηκαν από μαθητές, δύο μαθήτριες λυκείου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καταδίκης του ψευδοκράτους, προχώρησε η μητέρα της μίας. 
 
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα σε λύκειο της πρωτεύουσας, όταν όπως καταγγέλλει η μητέρα, αγόρια που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν φασιστικά συνθήματα, φέρονται να επιτέθηκαν στις δύο μαθήτριες, οι οποίες είχαν αντιδράσει. Οι δύο μαθήτριες είχαν ζητήσει το λόγο από τους μαθητές, αναφέροντάς τους, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, ότι τα συνθήματα που φώναζαν δεν ήταν αυτά που είχε καθορίσει η ΠΣΕΜ.
 
Τότε, οι μαθητές φέρονται να επιτέθηκαν στις μαθήτριες, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ με σύνθημα «η ειρήνη στην Κύπρο δεν θα εμποδιστεί», γραμμένο στα ελληνικά και τα τουρκικά.
 
Όπως καταγγέλλει η μητέρα, τις έβρισαν και τις κάλεσαν να πάνε «στα αδέλφια τους», ενώ ένας μαθητής που κρατούσε δεκανίκι, το πέταξε στη μια μαθήτρια τραυματίζοντάς την στο πόδι, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της. 
 
«Ο ένας απείλησε την κόρη μου ότι αν την έπιανε στα χέρια του δεν θα σηκωνόταν ξανά από το κρεβάτι. Τους έφτυναν και τις έβριζαν», ανέφερε μιλώντας στον REPORTER η μητέρα, η οποία εκτός από την Αστυνομία κατήγγειλε την υπόθεση και στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
 
Στο χώρο που έγινε το επεισόδιο υπήρχαν σε κάποια απόσταση καθηγητές, σύμφωνα με τη μητέρα «οι οποίοι ωστόσο δεν επενέβησαν. Η κόρη μου πήγε και βρήκε τη διευθύντρια και την ενημέρωσε. Την ρώτησε τι έγραφαν τα δικά σας πλακάτ και σας επιτέθηκαν; Τότε η κόρη μου της είπε και η διευθύντρια  απάντησε ότι προκαλούσε και εκείνη με αυτό το πλακάτ», ανέφερε η μητέρα. Για το περιστατικό διατάχθηκε εσωτερική έρευνα στο σχολείο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου