Ισόβια στον ένα, 14-17 χρόνια στους άλλους, για την φονική συμπλοκή στη Λήδρας

Έπεσε ο πέλεκυς για την αιματηρή συμπλοκή που διαπράχθηκε στην οδό Λήδρας το βράδυ της 21ης Ιουνίου, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 21χρονου από την Ινδία, και τον τραυματισμό άλλων δύο. 

Στον ένα κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 21χρονο, επιβλήθηκε ποινή δια βίου φυλάκισης, ενώ στους τρεις κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 ετών. Επίσης, στον πέμπτο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε στην κατοχή του μαχαίρι πριν την συμπλοκή, επιβλήθηκε ποινή 17 ετών.
Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι όλοι ομοεθνείς και φίλοι μεταξύ τους, το βράδυ της 21ης Ιουνίου, αποφάσισαν να μεταβούν στην περιοχή της οδού Λήδρας κουβαλώντας μαχαίρια μεγάλου μεγέθους, και έχοντας όλοι ως σκοπό να επιτεθούν χρησιμοποιώντας και επιθετικά όργανα, σε ομοεθνείς τους, για προσωπικούς τους λόγους.

Μεταξύ των αλλοδαπών, ακολούθησε άγρια συμπλοκή, έπειτα από την οποία ο 21χρονος σκοτώθηκε, ενώ οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν άλλους δύο, εξού και τους επιβλήθηκαν ποινές 7-9 ετών και για δύο απόπειρες φόνου.  

Το θύμα άρχισε να τρέχει με κατεύθυνση τα MacDonald’s και μπήκε μέσα σε κατάστημα για να κρυφτεί, ενώ είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος και σε κάποια στιγμή μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο. Ενώ εξελίσσονταν οι επιθέσεις εναντίων των τριών θυμάτων, σε κάποια στιγμή ο ένας εκ των κατηγορουμένων, κρατώντας μαχαίρι, μαχαίρωσε τον 21χρονο και κρατώντας το ματωμένο μαχαίρι διέφυγε. Μαζί του ήταν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καθώς επίσης και ένα καταζητούμενο πρόσωπο, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα και όταν συλληφθεί θα βρεθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου. 
 
Σημειώνεται πως όλοι οι εμπλεκόμενοι, όταν συνελήφθησαν από την Αστυνομία, προέβησαν σε ομολογία. 
«Δεν ήταν προμελετημένο» 
Ως προς τις συνθήκες διάπραξης των αδικημάτων από τους κατηγορουμένους, ήταν η θέση της υπεράσπισης ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι, εξαιρουμένου του δολοφόνου, δεν πήγαν εκεί προμελετημένα να σκοτώσουν, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια αλλά βρέθηκαν εκεί, όταν ξεκίνησε ο καυγάς και άρχισαν να αλληλοκτυπιούνται.
 
Ήταν περαιτέρω η θέση του ότι τα εν λόγω πρόσωπα δεν πήγαν εκεί να σκοτώσουν το συγκεκριμένο άτομο, αλλά πήγαιναν να κάνουν φασαρία, όπως συνήθως τσακώνονται αυτές οι ομάδες μεταξύ τους. Στην πορεία εξελισσόμενο το γεγονός, όταν κάποιος από την ομάδα χτύπησε έναν της άλλης ομάδας, στη συμπλοκή εξελίχθηκαν τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν.
 
Όπως ανέφερε, ήταν μια μεμονωμένη πράξη και δεν επρόκειτο για συνεννοημένους εγκληματίες. Αναφέρθηκε επίσης στην απολογία και μεταμέλεια των κατηγορουμένων και ζήτησε από το Δικαστήριο κάθε δυνατή επιείκεια.
Για σκοπούς μετριασμού της ποινής, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη προς όφελος των κατηγορουμένων την άμεση παραδοχή τους, τη συνεργασία τους με τις αστυνομικές Αρχές, κάτι το οποίο, σύμφωνα και με τη νομολογία, δείχνει και έμπρακτα τη μεταμέλεια τους.
 
Το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων στέρησε στο θύμα της ανθρωποκτονίας το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της ίδιας της ζωής του, ενώ στο θύμα της κατηγορίας 4 προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες για τις οποίες υπέφερε και υποφέρει μέχρι σήμερα. Το σύνολο των ελαφρυντικών παραγόντων που έχουν αναφερθεί θα επηρεάσει το ύψος της ποινής, όχι όμως το είδος της». 
Αναλυτικά οι ποινές (σ.σ ο κατηγορούμενος 6 είναι το πρόσωπο που δολοφόνησε το θύμα) 
 
Στην κατηγορία 1, ποινή δια βίου στον Κατηγορούμενο 6.
 
Στην κατηγορία 3 που αφορά το αδίκημα της απόπειρας φόνου του Rahul Vig, ποινή φυλάκισης 7 ετών στους Κατηγορούμενους 2, 3 και 5 ενώ στους Κατηγορούμενους 4 και 6 λόγω της δράσης τους στο επεισόδιο, ποινή φυλάκισης 9 ετών.
 
Στην κατηγορία 4 που φορά το αδίκημα της απόπειρας φόνου του Rahul Kumar, έχοντας υπόψη τις σοβαρές σωματικές βλάβες που υπέστη το θύμα, ποινή φυλάκισης 8 ετών στους Κατηγορούμενους 2, 3 και 5, ενώ στους  Κατηγορούμενους 4 και 6 για τους ίδιους πιο πάνω λόγους, ποινή φυλάκισης 10 ετών.
 
Στην κατηγορία 7 που αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας του Ramandeep Singh, ποινή φυλάκισης 14 ετών στους Κατηγορούμενους 2, 3 και 5, ενώ στον Κατηγορούμενο 4 ο οποίος είχε στην κατοχή του μαχαίρι πριν την συμπλοκή δικαιολογείται διαφοροποίηση της ποινής και ως εκ τούτου επιβλήθηκε σε αυτόν ποινή φυλάκισης 17 ετών.

Δειτε Επισης

Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ