«Έντζιηζε μου ερωτευτικά…»-Η αθωότητα πεντάχρονης που έπεισε το Δικαστήριο και καταδίκασε 82χρονο

«Εε είπα του σταμάτα, εμ ήμουν νευριασμένη τζίντην ώρα τζιαι ένοιωθα σάμπως τζιαι ήταν να τον δέρω αλλά έννεν καλό να δέρνουμεν κάποιο μεγάλο ασπούμε τζιαι εφώναξα αμέσως την μάμμα μου, αλλά η μάμμα μου ετζοιμάτουν …».
 
Λόγια ενός πεντάχρονου κοριτσιού… Ενός κοριτσιού που κακοποιείτο σεξουαλικά από 82χρονο, τον οποίο έβλεπε και ένιωθε ως παππού της. Ένα κορίτσι, που παρά τα όσα βίωνε, σκέφτηκε πως «έννεν καλό να δέρνουμε κάποιο μεγάλο…». Μα αυτός δεν σκέφτηκε πως «έννεν καλό» να διαπράττουμε εγκλήματα σε βάρος αθώων παιδιών, τα οποία θα τα συνοδεύουν για όλη τους την ζωή…

Και το πεντάχρονο κοριτσάκι, που ανάγκασε με την μη παραδοχή του ο 82χρονος, να ζήσει ξανά τον εφιάλτη περιγράφοντας τα όσα έζησε ενώπιον του Δικαστηρίου, συνεχίζει…

«-Είπες μου χχχ μου ότι έγγιζε σε «ερωτευτικά»… 
-Ναι
 -Δηλαδή τι εννοείς, εξήγα μου λίο να καταλάβω
-Εε ασπούμε έπιανε μου έτσι έτσι ασπούμε έπιανε μου τα μαλλάκια μου τζιαι έκαμνε μου τα έτσι, έτσι πράματα, τζιαι το σιέρι μου έτσι…
{….}

-Εεμ ότ.. σιγά, σιγά όταν μεγάλων.. όταν μεγάλωνα, δηλαδή όπως τωρά, εε προσπαθεί να κάμνει τάχα μου εεμ περπατά σιγά ασπούμε, έχει κάποιο πρόβλημα, ασπούμε πάει να ππέσει για να έρκουμε κοντά του τζιαι να ασπούμε να μου κάμνει έτσι κακά πράματα να με τζιήζει ερωτευτικά

{….}

-Ντάξει. Εε. Εντάξει, εγώ χχχ μου εν έχω κάτι άλλο που θέλω να σε ρωτήσω. Εεμ το μόνο που θέλω να μου πεις, είπες μου, μάλλον ανάφερες μου το, να δω αν εκατάλαβα σωστά, είπες μου ότι κάποιος σας είπε, κάποιος σου είπε, να με το πεις γιατί ήταν να σας..
-Η γιαγιά
-Η γιαγιά; Γιατί ήταν;
-Γιατί έκαμνε έτσι τζιαι άμα το μάθει ότι έκαμνε μου έτσι όταν ήμουν μικρή εν να μας δκιώξουν που το σπίτι τζιαι εν έχουμε λεφτά ασπούμε να πάμε σε άλλο σπίτι
-Δηλαδή για να καταλάβω το σπίτι τούτο που μένετε εννεν δικό σας;
-Εννεν δικό μας
-Ποιου εν που είναι;
-Εν τζιήνους
-Του παππού τζιαι της γιαγιάς;
-Ναι
-Α Τζιαι είπε σου ότι αν το έλεες ήταν να σας δκιώξουν που τζιήνο το σπίτι;
-Ναι

{….}

«Διαπιστώσαμε, ότι στην πορεία της εξέτασης και σε όλα τα στάδια της αντεξέτασης της, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ή δισταγμό, με φυσικότητα, αμεσότητα αλλά και με παραστατικότητα έδιδε λεπτομερείς απαντήσεις παραθέτοντας τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης. Δεν διακρίναμε προσπάθεια υπερβολής ή παραποίησης των γεγονότων. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η αθωότητα και η παιδική αφέλεια με την οποία περιέγραψε τα γεγονότα. Από το σύνολο της μαρτυρίας της παραπονούμενης εκείνο που αναδύεται είναι από τη μια η αγωνία ενός παιδιού να περιγράψει με σαφήνεια τα όσα της συνέβαιναν και βίωνε η ίδια από τον κατηγορούμενο, αλλά και το ότι και τα άλλα παιδάκια που την επισκέπτοντο εβρίσκοντο σε κίνδυνο και τις προσπάθειές της να τα προστατέψει από τον κατηγορούμενο, και από την άλλη η ανάγκη της οικογένειάς της για διαμονή λόγω των οικονομικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Με αυθεντικότητα περιέγραψε τα όσα της συνέβαιναν αρχικά όταν ήταν σε ηλικία 5 χρόνων και τις προσπάθειές της ίδιας αλλά και μετά από συμβουλές της μητέρας της να αποφεύγει τον κατηγορούμενο, χωρίς όμως πάντα να το καταφέρνει. Παράλληλα, δεν υπάρχουν ουσιαστικές αντιφάσεις στη μαρτυρία της ούτε και οποιεσδήποτε λογικοφανείς ενδείξεις ότι τα διάφορα συμβάντα που ανέφερε αποτελούν φαντασίωσή της. Δεν δίστασε σε κανένα σημείο να απαντήσει ούτε προσπάθησε να αποφύγει να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις οι απαντήσεις της φαινομενικά να μην ήταν σαφείς όμως αυτό δεν οφειλόταν σε έλλειψη αξιοπιστίας αλλά στην πολυπλοκότητα των ερωτήσεων που καλείτο να απαντήσει».

Αυτή ήταν η κατάληξη του Δικαστηρίου, που με βάση και την μαρτυρία της ανήλικης, η οποία κρίθηκε αναξιόπιστή, καταδίκασε τον 82χρονο σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αφού κρίθηκε ένοχος πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας σε έξι κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού και σε δέκα κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην πρωτόδικη απόφαση του Κακουργιοδικείου, η πεντάχρονη και η μητέρα της διέμεναν στην οικία που βρισκόταν στην αυλή μπροστά από αυτήν του κατηγορούμενου, στην οποία η μητέρα της ανήλικης εργαζόταν ως καθαρίστρια, έναντι του μηνιαίου ενοικίου, ενώ φρόντιζε και τη σύζυγο του, η οποία έπασχε από καρκίνο.

Από τις αρχές του 2013, χρόνος κατά τον οποίο είχε απελαθεί ο πατέρα της ανήλικης, ο κατηγορούμενος, σε διαφορετικές περιπτώσεις, παρά τις αντιδράσεις της πεντάχρονης και μη μπορώντας το παιδάκι να ξεφύγει, επανειλημμένα την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό συνέβαινε και όταν ο 82χρονος την έπαιρνε βόλτα με την μοτοσικλέτα του.
Τα αποτρόπαια εγκλήματα του 82χρονου σε βάρος του πεντάχρονου κοριτσιού συνεχίστηκε μέχρι τον Μάριο του 2017, δηλαδή για πέντε χρόνια, ενώ συνολικά προέβη σε άσεμνες πράξεις εναντίον της σε 16 διαφορετικές περιπτώσεις.

Παρά το γεγονός ότι η μητέρα της ανήλικης πληροφορήθηκε από την ίδια την κόρη της για τις αποτρόπαιες πράξεις του 82χρονου, η ίδια επανειλημμένα ανέφερε, τόσο στον κατηγορούμενο όσο και στην σύζυγο του, να σταματήσει, καθοδηγώντας παράλληλα την πεντάχρονη να μην αναφέρει οτιδήποτε γιατί θα εκδιώκονταν από την οικία που διέμεναν και δεν είχε χρήματα. Μάλιστα, της υποδείκνυε τρόπους για να αποφύγει τον 82χρονο, πράγμα όμως που δεν κατάφερνε πάντα η ανήλικη.

Όπως αναφέρεται, οι επαναλαμβανόμενες πράξεις του 82χρονου, προκάλεσαν στην ανήλικη δυσκολία στην ύπνο, εφιάλτες, συνεχόμενη ανησυχία και ένταση, ενώ ένιωθε θυμό και ήταν λυπημένη. Συνάμα, το κοριτσάκι ένιωθε φόβο και ανησυχία, καθώς γνώριζε ότι εάν μιλούσε, ο κατηγορούμενος και η σύζυγος του, θα τους έδιωχναν από την οικία που διέμενε με την μητέρα της και δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να βρουν άλλο σπίτι.

Τελικά, φίλη της ανήλικης, που είχε πάει στο σπίτι της για να γιορτάσουν τα γενέθλια της και έμαθε για τις αποτρόπαιες πράξεις του κατηγορούμενου, μίλησε σε λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, η οποία με τη σειρά της προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, και έτσι ο εφιάλτης της μικρής τελείωσε όταν έφθασε σε ηλικία δέκα ετών.

Μετά την καταγγελία, ανακρινόμενος ο 82χρονος, ανέφερε στην Αστυνομία, «έντζιησα της ναι νάκκουρι….», καθώς και άλλες αποτροπιαστικές δικαιολογίες, προβάλλοντας μάλιστα τον ισχυρισμός ότι η ίδια η ανήλικη το ζητούσε «για να γελά».
Μετά την καταγγελία στην Αστυνομία, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε παιδική στέγη, μέχρι η μητέρα της βρει άλλη κατοικία, ενώ η σύζυγος του απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο.

Το Κακουργιοδικείο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών στον 82χρονο, τόνισε στην απόφαση του, πως «τέτοιου είδους αδικήματα καταρρακώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη, την αξιοπρέπεια και προσβάλλουν την προσωπικότητα του θύματος, αλλά αφήνουν και ψυχικά τραύματα που δύσκολα επουλώνονται αφού ανατρέπεται ο ψυχικός κόσμος του παιδιού».
 
Ο 82χρονος άσκησε έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, θέτοντας θέμα αξιοπιστίας της παραπονούμενης και της μητέρας της, ωστόσο απορρίφθηκε επικυρώνοντας την ποινή του, με το Ανώτατο να καταλήγει στην απόφαση του πως «τα αδικήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις των θεμελιακών δικαιωμάτων των παιδιών, όσον αφορά την προστασία και την φροντίδα, που είναι αναγκαίες για την ευημερία τους».
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές