Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα που αντιμετώπισα αυτό με την άτυχη Κατερίνα»

  15/09/2020 09:56
«Ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα που αντιμετώπισα αυτό με την άτυχη Κατερίνα»

«Ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα που αντιμετώπισα αυτό με την άτυχη Κατερίνα»

  15/09/2020 09:56
Ως ένα από τα πιο τραγικά τροχαία που είχε να αντιμετωπίσει χαρακτήρισε ο Υπεύθυνος Τροχαίας, Χάρης Ευριπίδου, το δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λεμεσό και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 18χρονης, εγκυμονούσας, Κατερίνας Χαραλάμπους, μητέρας δύο παιδιών, δεκαεπτά και πέντε μηνών.

«Ήταν ένα από τα πιο τραγικά τροχαία που αντιμετώπισα. Ήταν μια κοπέλα έγκυος που άφησε παιδιά πίσω της», ανέφερε ο κ. Ευριπίδου, τονίζοντας πως εάν η 18χρονη έφερε ζώνη ασφαλείας, ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να βρισκόταν στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας ο συμβίος της άτυχης Κατερίνας

«Και το πιο τραγικό… Έχουμε πει πολλές φορές, αυτό το απλό. Να φοράμε τη ζώνη μας. Αν φορούσε τη ζώνη της η κοπέλα θεωρώ πως θα ήταν στη ζωή. Το είπαμε τόσες φορές για τη ζώνη. Όπου και να πάμε, πρέπει να φοράμε τη ζώνη μας. Φάνηκε πιο τυχερός ο νεαρός».

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε πως ο 21χρονος συμβίος της άτυχης Κατερίνας και οδηγός του οχήματος, οδηγούσε το όχημα του με υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να συρθεί μέτρα μακριά και η 18χρονη να εκτιναχθεί στην άσφαλτο και να βρει ακαριαίο θάνατο.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Ευριπίδου από τον 21χρονο λήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις, υποδεικνύοντας πως «θα δούμε μέσω εξετάσεων εάν κατανάλωσε ουσίες. Επειδή είναι τραυματισμένος δεν έγινε μέσω της αναπνοής αλλά μέσω άλλων εξετάσεων που αναμένουμε».

Ερωτηθείς εάν η αύξηση των ποινών θα μειώσουν τα θανατηφόρα δυστυχήματα ο κ. Ευριπίδου είπε πως «ίσως η αύξηση ποινών να βοηθήσει. Ακόμα και 10% να μειωθούν τα δυστυχήματα, μπορεί να γλιτώσουν πέντε άτομα. Φέτος οι αριθμοί για τη χρήση της ζώνης, δεν είναι οι καλύτεροι».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας