Και δεύτερο πρόσωπο συνελήφθη με τον δεσμοφύλακα-Τους έπιασαν στην ανταλλαγή

Και δεύτερο πρόσωπο συνελήφθη μαζί με τον δεσμοφύλακα, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση προμήθειας ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών και απαγορευμένων ουσιών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, εντόπισαν τους δύο υπόπτους, χθες το βράδυ, σε περιοχή στην επαρχία Λευκωσίας, όπου ο πρώτος ύποπτος παρέδωσε αντικείμενο στο δεύτερο ύποπτο.

Ο δεύτερος ύποπτος αναχώρησε με αυτοκίνητο, ωστόσο ανακόπηκε αμέσως από τα μέλη της ΥΚΑΝ, τα οποία ταυτόχρονα μετέβησαν στην οικία του πρώτου υπόπτου, σε παρακείμενο σημείο, για διεξαγωγή έρευνας.

Κατά τη διάρκεια ερευνών, στην οικία του δεσμοφύλακα, ανευρέθηκαν συνολικά 488 δισκία και αμπούλες που διερευνάται εάν είναι αναβολικά, ενώ στο αυτοκίνητο του ανευρέθηκαν μεταξύ άλλων τεκμηρίων, άλλα 91 δισκία και αμπούλες αναβολικών, 10 μπουκάλια με υγρή ουσία που διερευνάται εάν είναι αναβολικά, 4,5 γραμμάρια κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 1920 ευρώ.

Όλα τα ανευρεθέντα κατακρατήθηκαν για εξετάσεις, ενώ οι δύο ύποπτοι, 38 και 36 ετών, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Σε διαθεσιμότητα ο δεσμοφύλακας

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Φυλακών αναφέρει πως ο δεσμοφύλακας αναμένεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η Διεύθυνση έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για μηδενική ανοχή. 

Όπως αναφέρεται, «η πρόληψη και καταπολέμηση κάθε φαινομένου διαφθοράς εντάσσεται στις προτεραιότητες της Διεύθυνσης των Φυλακών, γεγονός που αποδεικνύεται ξεκάθαρα μέσα από τις ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όπου έχουν συλληφθεί, τεθεί σε διαθεσιμότητα ή/και καταδικάστηκαν από το Δικαστήριο ή/και απολύθηκαν 5 δεσμοφύλακες. 

Στα πλαίσια αυτά, έχουμε εφαρμόσει ένα μηχανισμό συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών, και μέσα από τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την ΥΚΑΝ, έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τη χρήση, κατοχή ή/και εμπορία ναρκωτικών από μέλη του Τμήματος.

Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που έφθασαν ενώπιον της Διεύθυνσης των Φυλακών, ενημερώθηκε σχετικά η ΥΚΑΝ, η οποία μετά από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες βράδυ δεσμοφύλακα στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ποσότητα αναβολικών χαπιών, 4,5 γραμμάρια κοκαΐνης, αριθμός από μπουκάλες με υγρό το οποίο θα σταλεί για ανάλυση και χρηματικό ποσό. Ο δεσμοφύλακας συνελήφθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τελεί υπό κράτηση.

Η Διεύθυνση των Φυλακών θα προχωρήσει άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες για τη διαθεσιμότητα του.

Με την ευκαιρία αυτή, η Διεύθυνση εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Αρχηγό Αστυνομίας, στον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων και στη Διοίκηση της ΥΚΑΝ για τη συνεργασία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα.

Η Διεύθυνση των Φυλακών επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα της ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τις ενέργειες αυτές, στέλνοντας για άλλη μια φορά, σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα για μηδενική ανοχή σε κάθε πράξη διαφθοράς, που αποτελεί και την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Τμήματος που εργάζονται με τιμιότητα και επαγγελματισμό».

Δειτε Επισης

Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών