Πέφτει ασταμάτητα το χιόνι στο Τρόοδος-Λευκή μαγεία αλλά και πολλά προβλήματα

Λευκή μαγεία αλλά και πολλά προβλήματα προκαλεί το χιόνι που πέφτει ασταμάτητα από το βράδυ στην οροσειρά του Τροόδους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Όχημα κατέληξε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα-Σωτήρια παρέμβαση περαστικού
 
Πολλά αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί χθες στην άκρη δρόμων λόγω του παγετού, όταν οι οδηγοί επιχείρησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αλλά δεν τα κατάφεραν.
 
Οι οδηγοί και οι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό τους, ενώ η πρωινή ενημέρωση αναφέρει ότι πλέον όλοι εκδρομείς έχουν καταφέρει να πάρουν τα αυτοκίνητά τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους .
Από το πρωί χθες, μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν επί ποδός και παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια στο κοινό.
 
Λόγω των αρκετών προβλημάτων που προέκυψαν από τη χιονόπτωση, κλήθηκαν για ενίσχυση επιπρόσθετα μέλη της Αστυνομίας από διάφορους Αστυνομικούς Σταθμούς της περιοχής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, καθώς επίσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Το διασωστικό ερπυστριοφόρο όχημα της Αστυνομίας, μετέφερε με ασφάλεια πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία της περιοχής του Τροόδους, μέχρι να το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες για να επιστρέψουν στα σπίτια τους».
Κλειστεί δρόμοι
Επίσης, λόγω της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές και την ολισθηρότητα των δρόμων, οι δρόμοι Καρβουνά -Τροόδους, Πλατρών -Τροόδους και Προδρόμου -Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιαμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
 
Στις υπόλοιπες περιοχές, παρά τη συνεχή βροχόπτωση, δεν καταγράφεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.
 
Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης και σε βρεγμένο οδόστρωμα απαιτεί την πλήρη προσοχή μας στο δρόμο, χαμηλές ταχύτητες και αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε να έχουμε πάντοτε αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός μας, ώστε να γινόμαστε ευκολότερα ορατοί από τους άλλους οδηγούς.
 
 
Ο καιρός σήμερα
Για την εξέλιξη του καιρού η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι το πρωί θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, αλλά αργότερα θα καταστεί κυρίως αίθριος, χωρίς όμως να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές.
 
Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά, στα προσήνεμα παράλια και ορεινά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια, αλλά μέχρι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια. Από αργά το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια και ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια.
 
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που αργότερα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά παροδικά, στα δυτικά και τα ορεινά, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια.
 
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και σταδικά και τα ημιορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, αλλά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα.
 
Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία