Τρίτη 13 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Χειροπέδες στον Τούρκο φερόμενο διακινητή των μεταναστών

  22/12/2019 18:28
Χειροπέδες στον Τούρκο φερόμενο διακινητή των μεταναστών

Χειροπέδες στον Τούρκο φερόμενο διακινητή των μεταναστών

  22/12/2019 18:28
Στη σύλληψη του 19χρονου φερόμενου διακινητή των 33 μεταναστών που έφθασαν το πρωί με πλοιάριο στο λιμανάκι του Λατσιού, πέρασε η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μέχρι και 4 χιλιάδες ευρώ η ταρίφα των μεταναστών που έφτασαν από Τουρκία

Ο 19χρονος που κατάγεται από την Τουρκία φέρεται να είναι το πρόσωπο που οδηγούσε το σκάφος που μετέφερε τους υπόλοιπους 33 παράτυπους μετανάστες, βάσει μαρτυρίας που εξασφάλισε η Αστυνομία.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 19χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.
 
Οι υπόλοιποι 33 παράτυποι μετανάστες, μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον Χώρο Φιλοξενίας, στην Κοκκινοτριμιθιά.
 
Όλοι τους, είναι άνδρες, και ξεκίνησαν όπως ανέφεραν στις ανακριτικές αρχές, χθες τα μεσάνυχτα από το λιμάνι Αλάνια της Τουρκίας πληρώνοντας σε διακινητές από 3.000 μέχρι 4.000 δολάρια, ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοιάριο είχε εντοπιστεί από ραντάρ τα ξημερώματα και αμέσως ενημερώθηκαν οι Αρχές, ενώ η Πολιτική Άμυνα ενεργοποίησε το σχέδιο «Ναυκράτης».

Δύο άκατοι της λιμενικής, προσέγγισαν το πλοίο περίπου τρεις ώρες αργότερα και το συνόδευσαν μέχρι το λιμανάκι του Λατσιού.

Στη συνέχεια τους μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, όπου κατά την εξακρίβωση των στοιχείων είχε προκύψει μαρτυρία που έδειχνε τον 19χρονο ως διακινητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάρκα με μετανάστες κατευθύνεται στο Λατσί

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας