Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Φοβούνται για κατασκοπεία κατά του ψευδοκράτους από το μαύρο βαν

  20/11/2019 12:57
Φοβούνται για κατασκοπεία κατά του ψευδοκράτους από το μαύρο βαν

Φοβούνται για κατασκοπεία κατά του ψευδοκράτους από το μαύρο βαν

  20/11/2019 12:57
Μέχρι την Τουρκία έφτασε η πρωτοφανής υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, με αρθρογράφο της Hurriyet να αναφέρει πως το βαν είχε τη δυνατότητα να κατασκοπεύει και περιοχές του ψευδοκράτους.
 
Ο Ομερ Μπιλγι, ισχυρίζεται πως το λογισμικό «Πήγασος» που χρησιμοποιείται από το βαν, χρησιμοποιήθηκε και στην δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κεμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
 
Αφού αναφέρεται στα γεγονότα της αποκάλυψης του κατασκοπευτικού βαν από την Αστυνομία στη Λάρνακα, μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρεται στον ρόλο του Ταλ Ντίλιαν και τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Forbes.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι φόβοι για υποκλοπές κρατικών δεδομένων και οι σκιές για πολιτικό αρχηγό
 
O Τούρκος αρθρογράφος εξηγεί πως το συγκεκριμένο λογισμικό υποκλέπτει στοιχεία από κινητά τηλέφωνα, ενώ τονίζει την ευρεία κάλυψη που μπορεί να έχει στην περιοχή που κατασκοπεύει.
 
Στη συνέχεια ο Μπιλγί αναφέρεται στα δεδομένα που επικρατούν επί του εδάφους στην Κύπρο και το γεγονός ότι το βαν θα μπορούσε να κατασκοπεύσει και τηλέφωνα του ψευδοκράτους αν βρισκόταν στην γραμμή αντιπαράταξης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασε τη σιωπή του ο Αβέρωφ για τη συνάντηση με Ισραηλινό-Τον είδε μεν, αλλά…
 
Τέλος ο Τούρκος αρθρογράφος επισημαίνει πως η εταιρεία ενεγράφη στην Κύπρο το 2011 έτος κατά το οποίο επισκέφθηκε την Κύπρο ο τότε Πρόεδρος του Ισραήλ ο οποίος υπέγραψε σημαντικές συμφωνίες για τα ενεργειακά της ανατολικής Μεσογείου με τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
 
Μάλιστα ο αρθρογράφος σημειώνει πως κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης του Πέρες στην Κύπρο, ο Ισραηλινός Πρόεδρος, είχε ιδιωτική συνάντηση, εκτός προγράμματος με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας