Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τρέχουμε, πίνουμε και όποιον πάρει ο χάρος-Εντελώς ασυνείδητοι στο τιμόνι

  09/02/2019 16:43
Τρέχουμε, πίνουμε και όποιον πάρει ο χάρος-Εντελώς ασυνείδητοι στο τιμόνι

Τρέχουμε, πίνουμε και όποιον πάρει ο χάρος-Εντελώς ασυνείδητοι στο τιμόνι

  09/02/2019 16:43
Θλιβερά είναι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία για την λανθασμένη συμπεριφορά και ανεύθυνη νοοτροπία πολλών οδηγών.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, συγκεκριμένα, μέσα σε μόλις 15 ημέρες καταγγέλθηκαν δυόμιση χιλιάδες οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα.

Τα στατιστικά των τροχαίων καταγγελιών είναι αποκαλυπτικά της ελλειμματικής οδικής συνείδησης που υπάρχει στον τόπο μας.
 
Κατά την τελευταία εκστρατεία ελέγχου της Αστυνομίας που διήρκεσε 15 ημέρες με έμφαση στη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων στο αυτοκίνητο, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 2589 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα, πέρα από τις εκατοντάδες άλλες καταγγελίες, που έγιναν το ίδιο διάστημα, για άλλα τροχαία αδικήματα.

Ακόμα πιο απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι σε σχέση με την υπερβολική ταχύτητα εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν τις τελευταίες μέρες, οδηγοί που ανέπτυσσαν ταχύτητα που ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.
 
Το σκηνικό αυτό συνθέτουν επίσης τα αποτελέσματα ελέγχων αλκοόλης σε οδηγούς, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασαν στα 200 μg%. Πέντε από τους οδηγούς αυτούς που καταγγέλθηκαν, θα αναμένουν την εκδίκαση των υποθέσεων τους από το Δικαστήριο.

Η Αστυνομία θεωρεί αναγκαστική την επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών. Σε τέτοιου είδους σοβαρές τροχαίες παραβάσεις οι ποινές φθάνουν ακόμα και στη φυλάκιση.
 
Άλλοι πέντε οδηγοί σε παλαιότερες σοβαρές υποθέσεις, τέθηκαν τις τελευταίες μέρες ενώπιον Δικαστηρίου και τώρα βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. 

*Στις 23 Ιανουαρίου συγκεκριμένα, 23χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών και στέρηση άδειας οδηγού για έξι μήνες, γιατί οδηγούσε με ταχύτητα 227 χιλιομέτρων την ώρα, αντί 100. 

*Στις 24 Ιανουαρίου, επιβλήθηκε σε 22χρονο ποινή φυλάκισης 20 ημερών και στέρηση άδειας οδηγού για πέντε μήνες, αφού εντοπίστηκε να οδηγεί με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων αντί 100. 

*Στις 25 Ιανουαρίου, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 ημερών και στέρηση άδειας οδηγού για τρεις μήνες, σε 38χρονο, ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης, με χαμηλότερη τελική ένδειξη κατά τον έλεγχο αλκοτέστ 107μg%, αντί 22μg%. 

*Στις 29 Ιανουαρίου, σε 36χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, χρηματικό πρόστιμο €800 και στέρηση άδειας οδηγού για έξι μήνες, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης (107μg% αντί 9μg%), οδήγηση με στερημένη άδεια οδηγού και πρόκληση τροχαίας σύγκρουσης. 

*Την ίδια μέρα, το Δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης ενός μήνα και στέρηση άδειας οδηγού για εφτά μήνες, σε 24χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί με ποσοστό αλκοόλης στον οργανισμό του 199μg%, αντί 9μg%.
 
Την ίδια στιγμή, σε άλλο ένα οδηγό, που τέθηκε στις 4 Φεβρουαρίου ενώπιον Δικαστηρίου, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους €700 και στέρηση άδειας οδηγού για 45 μέρες.

Οι ποινές αυτές υπενθυμίζουν – τουλάχιστον όσους το έχουν ξεχάσει – τη σοβαρότητα με την οποία επιβάλλεται να προσεγγίζουμε το θέμα της οδήγησης και της οδικής ασφάλειας.
 
Η ασφάλεια στους δρόμους είναι κάτι που μας αφορά όλους.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία θέτει ως μέγιστο στοίχημα τον περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων στην άσφαλτο.
 
Οι καθημερινοί έλεγχοι στους δρόμους θα συνεχίσουν να εντείνονται, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή και ενισχύοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες πρόληψης, ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού.

Την Δευτέρα θα αρχίσει μια νέα εκστρατεία της τροχαίας με έμφαση στην υπερβολική ταχύτητα. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2013 – 2017, η υπερβολική ταχύτητα είναι η 3η αιτία θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.
 
Η Αστυνομία θα είναι παρούσα γιατί η τήρηση όλων των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι υποχρέωση του κάθε οδηγού και ευθύνη απέναντι στον εαυτό του, τους συνεπιβάτες του και τους συνανθρώπους του.

Ας δοθεί μια υπόσχεση πρωτίστως στον εαυτό μας: δεν θα γίνουμε ποτέ η αιτία πρόκλησης κάποιας σοβαρής τροχαίας σύγκρουσης.
 
Ας προσπαθήσουμε να τηρήσουμε την υπόσχεση αυτή, τηρώντας αυστηρά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και επιστρατεύοντας όλη την προσοχή και τη συγκέντρωσή μας στο τιμόνι. Η αλλαγή νοοτροπίας ξεκινά από τον καθένα μας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας