Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος…

Τον τελευταίο καιρό, αρκετοί είναι αυτοί που διαλέγουν το δρόμο των ΜΜΕ, για να προβούν σε καταγγελίες, με τις απόψεις για τα κίνητρα του κάθε ενός να διίστανται… Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ενόψει προεδρικών εκλογών και ότι με τον καιρό οι «παραστάσεις» θα εντατικοποιούνται, άλλοι είναι γιατί «εάν δεν βγει στα μέσα τίποτα δεν γίνεται», και άλλοι επειδή είναι τολμηροί και λειτουργούν «επαναστατικά». Βέβαια, ενόψει προεδρικών εκλογών όλοι οι γνωστοί άγνωστοι, «φιγουράρουν» στα ΜΜΕ, ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους…

Κάποιες φορές, από δημόσιες καταγγελίες ξεκίνησαν όλα και υποθέσεις εξιχνιάστηκαν και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, όπως για παράδειγμα η υπόθεση του ΣΑΠΑ.

«Άσπαστα τ’ αυγά δεν πάνε στο τηγάνι.» λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Και κατά που φαίνεται αυτό έχουν κατά νου Φαίδωνας Φαίδωνος, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Αντώνης Θεοχάρους.

Εδώ και περίπου ένα μήνα, ο «τυφώνας Φαίδωνος» κυριαρχεί αφού καταγγέλλει τον ένα μετά τον άλλο ενώ την σκυτάλη τις τελευταίες ημέρες πήρε η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου με τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τις Κεντρικές φυλακές που έφερε τα πάνω κάτω.

Στο «παιχνίδι» όμως μπήκε και ο καθηγητής του ΤΕΠΑΚ Θεοχάρης θεοχάρους ο οποίος προέβη σε αποκαλύψεις σε σχέση με σκάνδαλα στο Πανεπιστήμιο και απειλές που δέχθηκε από την «φατρία» της Ροζίτα (κατηγορούμενη για το φαγοπότι στο ΤΕΠΑΚ) η οποία μετά τη σύλληψη της έγινε «viral».  

Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος

Από τα τέλη Αυγούστου ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος για άλλη μια φορά επανήλθε στο προσκήνιο προβαίνοντας σε καταγγελίες στις οποίες ενέπλεξε επώνυμα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Φαίδωνος επέλεξε να αποκαλύψει σκάνδαλα μιλώντας σε εκπομπή και όχι στην αστυνομία, ενώ έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητα και κατονόμασε πρόσωπα.

Αρχή έκανε, με καταγγελίες που αφορούσαν Τουρκοκυπριακές περιουσίες σε Πάφο και Λάρνακα, «καρφώνοντας» ονομαστικά 12 πρόσωπα.  Ακολούθως προέβη σε κατάθεση στην αστυνομία.

Λίγες ημέρες αργότερα, και μέχρι σήμερα, ο Δήμαρχος Πάφου κυριαρχεί στα ΜΜΕ, αφού μέρα παρά μέρα προβαίνει σε νέες καταγγελίες.

Μεταξύ άλλων, ο Φαίδωνας Φαίδωνος κατήγγειλε δημόσια ότι:

  • 4 πολιτικοί από ΔΗΣΥ, ΑΕΚΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ είχαν λάβει μίζες για το αντιπυραυλικό σύστημα ΤΟΡΜ-1.
  • 2 πολιτικοί αρχηγοί εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής. Στον αρχηγό του μεγάλου πολιτικού κόμματος, ο κ. Φαίδωνος, καταλογίζει ότι «κανόνισε» την ανάθεση έργου σε λατομείο σε επιχειρηματία ο οποίος ως αντάλλαγμα του ανακαίνισε δωρεάν την οικία του. Στον αρχηγό του μικρού πολιτικού κόμματος, ο Δήμαρχος Πάφου, καταλογίζει φοροδιαφυγή από αγορά γης από επιχειρηματία τον οποίο πλήρωσε με «μαύρα».
  • 2 τουλάχιστον λειτουργοί της πρεσβείας της Κύπρου στην Κίνα λαμβάνουν μίζες προκειμένου να αποστέλλουν Κινέζους στην Κύπρο για να παίρνουν διαβατήρια και μόνιμη κατοικία.
  • Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι  έχει τρεις συνεργάτες στην Πάφο οι οποίοι «του μάζευαν αρχαία και ακολούθως του τα έστελναν και αυτός με τη σειρά του τα πωλούσε παίρνοντας χρήματα».
  • Επενδυτής στην Πάφο «δημιούργησε χρήματα μέσα από την παραγωγή ταινιών ερωτικού περιεχομένου» τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος μπαινοβγαίνει στην Αρχιεπισκοπή.
  • Πρώην κατάδικος προσεγγίστηκε προκειμένου να εκτελέσει τις οδηγίες που έλαβε από άλλο πρόσωπο για να προβεί σε κακόβουλη ενέργεια εναντίον του. Παραδέχθηκε στην αστυνομία, κατονομάστηκε πρόσωπα αλλά δεν προχώρησε η υπόθεση.

Οι καταγγελίες Φαίδωνος έφεραν σωρεία αντιδράσεων από πρόσωπα που ενέπλεξε, με αποτέλεσμα κάποιοι να προχωρήσουν με αγωγές ενώ ο ίδιος ατρόμητος συνέχυσε στην «επίθεση».

Την ίδια ώρα ο Γενικός Εισαγγελέας, επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν θα πρέπει να δίνονται στην δημοσιότητα στοιχεία που ενδεχόμενος να κάνουν ζημιά στο ανακριτικό έργο ή να στιγματίζονται πρόσωπα ενώ Κληρίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης, αστυνομία και κόμματα κάλεσαν τον Δήμαρχο Πάφου να δώσει στοιχεία στις αρχές και να τεκμηριώσει τα λεγόμενα του.

Ο Δήμαρχος Πάφου, συνεχίζει να διαλέγει τα ΜΜΕ για καταγγελίες.
 
Βουλευτής ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου


Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου επέλεξε να δημοσιεύσει βίντεο με τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα από κατάδικους για να επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα περιστατικό που έγινε στις Κεντρικές Φυλακές το 2016.

Η δημοσίευση του βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των Κεντρικών φυλακών, έφερε τις έντονες αντιδράσεις, τόσο του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, όσο και της Διευθύντριας των Φυλακών Άννας Αριστοτέλους οι οποίοι φώναζαν αφού παραβιάστηκαν θέματα ασφάλειας, προσωπικών διαδομένων ενώ επρόκειτο για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Το βίντεο, το οποίο προανήγγειλε η βουλευτής στη Βουλή και εξήγησε τους λόγους που το δημοσιεύει, από τι στιγμή που ανέβηκε σε Youtube και στην προσωπική της σελίδα στο Facebook έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η Διευθύντρια των φυλακών ζήτησε από τον Αρχηγό Αστυνομίας όπως παρέμβει για απόσυρση του βίντεο ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε την ποινική της δίωξη και έριξε το μπαλάκι στον Γενικό Εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής της ασυλίας αφού διατάχθηκε ποινική έρευνα για τη διαρροή.

48 ώρες αργότερα και αφού όλη η Κύπρος παρακολούθησε τις εικόνες μέσα από το σωφρονιστικό ίδρυμα, το βίντεο αποσύρθηκε, αφού υπήρχε κάλεσμα και από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.   

Με αφορμή το βίντεο, ακολούθησε σάλος ενώ τα «στρατόπεδα» βγήκαν στην «μάχη» με φόντο την πολιτική.

Από τη μια το Τμήμα φυλακών, προσωπικό και Διεύθυνση, να καλούν τα κόμματα να αφήσουν τις φυλακές μακριά από κομματικές σκοπιμότητες ενώ το ΑΚΕΛ από την άλλη συνέχισε να «πυροβολεί» τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Με αφορμή του βίντεο, για άλλη μια φορά εμφανίστηκε και ο πρώην Διευθυντής των Φυλακών τον οποίον είχαν παύσει άρον άρον μετά τις απανωτές αυτοκτονίες, και μιλώντας στα ΜΜΕ προέβη σε καταγγελίες εναντίον της σημερινής διοίκησης των φυλακών αλλά και εναντίον του Υπουργού Δικαιοσύνης.  

Αποτέλεσμα, ο Ιωνάς Νικολάου, λίγο αργότερα, να ανακοίνωση ότι θα ληφθούν δικαστικά μέτρα εναντίον του.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η υπόθεση ξυλοδαρμού του δεσμοφύλακα είδε ουκ ολίγες φορές το φως της δημοσιότητας ενώ η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον δικαστηρίου με κατηγορούμενο τον ισοβίτη που καταδικάστηκε για το πενταπλό φονικό, Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

Ο δεύτερος κατάδικος που εμπλέκεται στην υπόθεση απελάθηκε από λάθος της αστυνομίας, η οποία εδώ και ένα χρόνο ακόμη είναι στο ψάξιμο για πειθαρχικές ευθύνες. Το εν λόγω πρόσωπο που απελάθηκε, ήταν ένας από τους τρεις που συνελήφθησαν λίγο μετά το πενταπλό φονικό, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε το φονικό όπλο καθώς κατηγορήθηκαν και για σχεδιαζόμενη δολοφονία σε βάρος του Φάνου Καλωψιδιώτη. 

Καθηγητής ΤΕΠΑΚ Αντώνης Θεοχάρους

Λίγες ημέρες μετά που η Ροζίτα και το σόι της αλλά και όλοι οι ύποπτοι του σκανδάλου με το φαγοπότι στο ΤΕΠΑΚ που έφερε τα πάνω κάτω, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης εμφανίζεται στα ΜΜΕ, και αποκαλύπτει από τη μια απειλές εναντίον του και από την άλλη νέο σκάνδαλο.

Πρόκειται για τον επίκουρο καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους,  ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του και ως εκ τούτου προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στη λήψη μέτρων ασφαλείας. Ωστόσο η αστυνομία από την πλευρά της, τόνιζε ότι τέτοια ζητήματα που αφορούν θέματα ασφάλειας δεν θα πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους.


Ο κ. Θεοχάρους μιλώντας στα ΜΜΕ, αποκάλυψε επίσης ότι έδωσε στις αρχές στοιχεία που σε σχέση με την εμπλοκή 25 καθηγητών σε 15 νέες υποθέσεις κακοδιαχείρισης χρηματικών πόρων του ΤΕΠΑΚ, στημένες διαδικασίες πρόσληψης καθηγητών, ταξίδια αναψυχής καθηγητών στο εξωτερικό με το πρόσχημα ότι πάνε σε σεμινάρια ενώ μίλησε για καθηγητές που έρχονται στην Κύπρο από την Ελλάδα για να διδάξουν στους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι