Πέπλο μυστηρίου πίσω από τους πυροβολισμούς στη Νεκρή Ζώνη-Χειρουργείται το θύμα

Πέπλο μυστηρίου φαίνεται ότι καλύπτει την υπόθεση ρίψης πυροβολισμών σε βάρος τριών Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι είχαν μεταβεί το απόγευμα της Κυριακής στη Νεκρή Ζώνη για να μαζέψουν, όπως ισχυρίζονται αγρέλια και τελικά κατέληξαν στο νοσοκομείο, αφού ο ένας έφερε τραύμα από σφαίρα που δέχθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στην καρδιά της Λευκωσίας-Τραυματισμένο ένα πρόσωπο

Οι παραπονούμενοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατήγγειλαν ότι είχαν μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο πλησίον της Νεκρής Ζώνης για να μαζέψουν αγρέλια και σε κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν όχημα τύπο τζιπ του κατοχικού στρατού, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό τους, από το οποίο έπεσαν πυροβολισμοί.

Από τις τέσσερις συνολικά σφαίρες που ρίφθηκαν εναντίον τους, η μία έπληξε 39χρονο στον ώμο, που καθόταν εντός του οχήματος, ενώ οι υπόλοιπες τρεις ευτυχώς δεν βρήκαν στόχο. Αμέσως, τα τρία πρόσωπα, δηλαδή ο 39χρονος τραυματίας, δεύτερος 39χρονος και 41χρονος τράπηκαν σε φυγή και μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εκεί, ο τραυματίας κρατήθηκε για νοσηλεία, αφού διαπιστώθηκε ότι φέρει διαμπερές τραύμα και θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στο νοσοκομείο και έλαβαν καταθέσεις από τα τρία πρόσωπα, με τον ισχυρισμό τους να είναι υπό διερεύνηση, ώστε να διαφανεί κατά πόσον ευσταθεί. 

Παράλληλα, ενήμερο για το συμβάν είναι και το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο παραπέμπει στην Αστυνομία για το περιστατικό, αφού δεν υπάρχει οτιδήποτε που μπορεί να διερευνηθεί από πλευράς τους. Την ίδια ώρα, ενημέρωση τυγχάνει και το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οποιαδήποτε διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, αφού αναμένουν από την Αστυνομία να ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από την υπόθεση και εάν καταλήξουν ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς από τον κατοχικό στρατό, θα προχωρήσουν με τις ανάλογες ενέργειες. 

Φως στην υπόθεση, ενδεχομένως να ρίξει το σφαιρίδιο που θα αφαιρεθεί από τον ώμο του 39χρονου, αφού μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του τύπου του όπλου που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες. 

Σε περίπτωση που πρόκειται για σφαιρίδιο που χρησιμοποιείται από στρατιωτικό τυφέκιο του κατοχικού στρατού, κατά πάσα πιθανότητα θα μπορεί να αναγνωριστεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Δειτε Επισης

Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό