Προς ολοκλήρωση οι έρευνες για τον υπαξιωματικό της ΕΦ-Παραμένει στη θέση του

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία, που διεξάγεται κατά του υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, μετά τον σάλο που προκάλεσε το ομοφοβικό παραλήρημα του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια ώρα, ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός βρίσκεται κανονικά στη θέση του, καθώς όπως διαμηνύει το Υπουργείο Άμυνας, δεν επηρεάζει σε κάτι τις έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με ομοφοβικό οχετό από Υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο REPORTER, οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο και εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φάκελος. Στη συνέχεια, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία αναμένεται να δώσει οδηγίες για τα επόμενα βήματα.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, φαίνεται ότι εναντίον του υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς προκύπτουν αδικήματα που άπτονται της νομοθεσίας για ομοφοβία, ξενοφοβία και ρατσισμού μέσω διαδικτύου, η οποία προνοεί μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Στη θέση του ο υπαξιωματικός

Στο μεταξύ, ο υπαξιωματικός έχει δώσει κατάθεση, ενώ γίνονται αναλύσεις στον υπολογιστή του και αυτό είναι που καθυστερεί τις έρευνες. Πάντως, παρά το γεγονός ότι εναντίον του τρέχει ποινική έρευνα παραμένει στη θέση του. Πηγές από το Υπουργείο Άμυνας ανέφεραν στον REPORTER πως η παραμονή του στη θέση του δεν επηρεάζει σε κανένα βαθμό τις έρευνες της Αστυνομίας, καθώς δεν αναφέρθηκε σε οποιοδήποτε σημείο του βίντεο που εργάζεται.

Εξάλλου, το Υπουργείο Άμυνας αναμένει το πόρισμα της Αστυνομίας, για την υπόθεση, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, δεδομένου ότι αν όντως προκύψουν ποινικά αδικήματα σε βάρος του, τότε οποιαδήποτε πειθαρχική έρευνα δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

«Η θέση του Υπουργείου ήταν ξεκάθαρη. Είναι καταδικαστέο το συγκεκριμένο περιστατικό. Αποδεχόμαστε τον καθένα και την κάθε μια όπως είναι. Δεν υπάρχει διάκριση για κανένα και να είστε σίγουροι ότι θα διερευνηθεί και θα κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα», είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, σε παλαιότερη τοποθέτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα από Αστυνομία στην οικία του υπαξιωματικού Εθνικής Φρουράς για το ρατσιστικό παραλήρημα

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έφερε και την έντονη αντίδραση από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, η οποία σε αναφορές της μεταξύ άλλων πως, « τα συναισθήματα αποτροπιασμού και έντονης καταδίκης του ακραίου αυτού ρατσιστικού λόγου, ο οποίος, εξευτελίζει και καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνιστά ρητορική, η οποία στα πλαίσια αντιγραφής και μιμητισμού, θα μπορούσε να οδηγήσει και άλλα πρόσωπα, μέσα από μια διαδοχική αλληλουχία παρόμοιων συμπεριφορών στη δημιουργία μιας  δυναμικής για τη διάπραξη βίαιων πράξεων εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Σύμφωνα με την Επίτροπο, το επίμαχο βίντεο επιβεβαιώνει ότι, παρά τις όποιες θετικές εξελίξεις έχουν λάβει χώρα σε νομικό πλαίσιο για την ενίσχυση της  προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στην πράξη, μέλη κοινότητας, παραμένουν εξαιρετικά ευάλωτα σε ομοφοβικές αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές και βιώνουν καθημερινά έντονο ρατσισμό και πολλαπλές διακρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέμβαση Λοττίδη για το ομοφοβικό παραλήρημα-«Αποτροπιασμός και ακραίος ρατσιστικός λόγος»

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών